Din oras

Caramizile Lego au un club numai al lor. Parintii si copiii sunt asteptati la joaca

Fiecare sfarsit de saptamana incepe, pentru copiii norocosi, cu o sesiune de joaca plina de creativitate si distractie. Lego Club pune pe primul loc relatia copil-parinte, iar piesele colorate asigura dezvoltarea armonioasa a copiilor.

In fiecare vineri, parintii si copii sunt asteptati sa participe la proiecte creative si distractive. Nu mai putin de 16 kilograme de piese Lego sunt puse gratuit la dispozitia clujenilor. Calin Vingan, fondatorul Lego Club, spune ca aceasta este, in opinia lui, o cale ideala de a petrece timp cu copiii la final de saptamana, intr-un mod creativ si distractiv. 

„Proiectul a pornit anul trecut, dar mai mult printre prieteni. Totul a pornit de la faptul ca lucrez destul de mult in timpul saptamanii si vroiam sa ma asigur ca macar o data pe saptamana imi aloc timp pentru relatia copil – parinte fara sa fie televizorul pe fundal sau altceva”, povesteste Calin Vingan.

Anul acesta, din dorinta de a avea acces la Lego si copiii care nu au o situatie materiala buna, proiectul s-a extins si ii asteapta acum pe toti copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 14 ani, pasionati de caramizile Lego. Singurele conditii sunt sa fie cel putin un parinte prezent cu copilul, care trebuie sa se implice in dezvoltarea proiectelor alaturi de copil.

Comunicarea cu parintii, imbunatatita prin intermediul jocului

Impactul pe care jocul il are asupra copiilor este imens, insa cel mai mult conteaza, potrivit psihologilor, faptul ca in aceasta activitate sunt implicati si parintii.

„Jocul Lego le dezvolta orientarea spatiala, pentru ca potrivesc formele pentru a realiza diferite obiecte, le dezvolta creativitatea, manualitatea. Faptul ca sunt piese colorate le dezvolta simtul estetic, iar reusita construirii unei machete ii ajuta pe plan emotional. Totusi, cele mai mari beneficii sunt in comunicarea cu parintii. Lucreaza impreuna pentru un scop comun si asta le imbunatateste simtitor relatia”, explica Diana Saitis, psiholog scolar.

Proiecte pentru toata lumea

Fiecare sesiune de Lego are o tema pe care participantii o respecta. Pana acum s-au construit scene legate de fotbal, constructii dupa imagini date, roboti, ferme sau orase, gradini zoologice sau alte teme alese in functie de varsta participantilor.  

Intalnirile se organizeaza in fiecare vineri, la ora 18.00, in Marasti, in cladirea cu Posta Romana, iar participantii trebuie sa se programeze pentru ca grupele sunt de maxim 15 copii. Sesiunea de joaca dureaza in jur de o ora si jumatate.

„Ideal este sa avem grupe de 10 copii, dar putem sa ajungem la maxim 15. Restul doritorilor sunt programati pentru saptamana urmatoare. Cei care au venit pana acum sunt pasionati si inteleg ce inseamna Lego, nu e o nouate faptul ca celor mici li se dezvolta indemanarea si imaginatia”, adauga Vingan.  

Majoritatea pieselor Lego sunt aduse din Germania, cumparate la kilogram. Toate sunt puse gratuit la dispozitia clujenilor, insa cei care vor sa doneze sunt bine-veniti, fie ca e vorba de bani pentru achizitionarea de piese, fie de produse.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *