Din oras

Cantina Primariei varsa bani grei in bugetul local

Un serviciu de catering n-ar fi unul serios daca nu s-ar ocupa si de nunti, botezuri si alte petreceri, si-au spus oficialii Primariei Cluj-Napoca. Pe langa cei peste 1.000 de clujeni care le calca zilnic pragul, nuntile, botezurile si parastasele sunt evenimentele care aduc venituri substantiale Cantinei Primariei.

Municipalitatea are si unde sa organizeze aceste evenimente:  5 spatii in oras, unul pentru 130 de persoane, altul de 70, si doua pentru evenimente mai mici.

“Ne-am axat mult in ultimii doi ani, mai ales de cand am deschis locatia de pe Memo 10, pe cateringul pe evenimente. Cele mai multe s-au derulat la locatia de la Cazino si la Turnul Croitorilor”, spune directorul Serviciului cantina de ajutor social si pensiune al municipalitatii, Gelu Visan.

Angajatii Primariei au logistica necesara si pot sa organizeze evenimente de maximum 500 de persoane, spune acesta, si pot sa se deplaseze chiar si in afara Clujului.

“Sunt 130 de locuri la Cantina din Someseni. Anul trecut am renovat sala, acum e mai primitoare, mai calda. Aici se organizeaza nunti mai mici, dar s-ar putea ca pe viitor sa gasim o locatie care sa se orienteze  mai mult spre nunti si botezuri”, explica el.

De cand au si bufet suedez in meniu, evenimentele la care Cantina Primariei participa s-au dublat. De la intalniri ale oamenilor de afaceri, ale femeilor din business si pana la premiere sau lansari, bucatarii municipalitatii sunt peste tot.

“Am incercat sa facem un laborator de creatie. Acolo, impreuna cu cei de la Memo 10 incercam sa facem produse noi, sa imbunatatim oferta. Ne uitam si la concurenta si inovam produse. Din acest laborator pleaca produsele la evenimentele de catering. Pentru aceasta mancare ne pregatim tot timpul anului. In partea de bufet suedez se vede adevarata arta de a gati. Acolo este esenta, acolo se vad complexitatea si pasiunea. Acolo imi place si mie cel mai mult, dar nu facem asta in fiecare zi. Noi trebuie sa facem si mancare gatita”, mai spune Visan, cel pe care unii angajati l-au poreclit “Dictatorul”.

“E greu, e un sector cu mare risc. Eu sunt constient ca stau pe  scaunul asta pe un butoi de pulbere. De aceea, de multe ori spun ca bucataria trebuie tratata ca armata. Aici, greselile nu se admit; ai gresit, ai plecat”, incheie el. 

Numai la restaurantul Memo 10, venitul mediu lunar este de 176.000 de lei, iar cheltuielile sunt de aproximativ 150.000 de lei. La toate cele cinci sedii – Cantina de Ajutor Social de pe Emile Zola, bufetul din incinta Primariei, cantina Someseni, cafeneaua de la Bastionul Croitorilor si restaurantul Memo 10 – sunt angajate 60 de persoane. Cheltuielile salariale lunare se ridica la aproximativ 150.000 de lei brut. 

In anul 2013, veniturile aduse de aceasta afacere la bugetul local s-au ridicat la 3.093.803 de lei. In 2012, veniturile erau de 3.048.927 lei. Asta fata de 2009, cand veniturile erau de 1.340.000 de lei.

sursa foto: radupadurean.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *