bucatarie

Jeg superb la Casa Piraților! OPC sare cu bocancii pe puțin praf la Baracca și nu se uită la nesimțiții ăștia!

scris de Ziar de Cluj / 16.03.2020 13:28 / 0 comentarii / 1636 vizualizari
În aceste zile în care igiena este cea mai importantă armă împotriva epidemiei de coronavirus, restaurantul Casa Piraților sfidează cu nerușinare toate normele de curățenie. În timp ce OPC s-a grăbit să închidă alte localuri pentru nereguli minore, Casa Piraților are o bucătărie jegoasă în care... citeste mai departe

Florina Pop, fostă concurentă MasterChef și Hell's Kitchen: „Clujul e cel mai greu oraș pentru un business în domeniul alimentației publice”

scris de Florin Moldovan / 10.07.2015 12:35 / 0 comentarii / 2506 vizualizari
Florina Pop e o tânără clujeancă de 29 de ani, fostă concurentă MasterChef și Hell's Kitchen, pasionată de gătit, în trecut manager de restaurant în complexul studențesc Hașdeu, actualmente doctorandă la Agronomie și, pe viitor, proprietară de cofetărie cu produse tradiționale. Arta culinară a... citeste mai departe

Marius Solomon, bucătar-șef la Cabinet de Vin&Cocotte: ,,Zâmbetul clientului, când îi aducem mâncarea, plătește, de fapt, munca pe care o facem noi”

scris de Florin Moldovan / 27.04.2015 20:41 / 0 comentarii / 2257 vizualizari
Marius Solomon e un tânăr clujean de 26 de ani, pe care ambiția și pasiunea pentru arta culinară l-au propulsat în carieră și, după ce-a fost bucătar la mai multe restaurante de top din Cluj, acum e bucătar-șef la Cabinet de Vin&Cocotte, un mic restaurant cochet de pe Eroilor, un local unde se... citeste mai departe

Paul Mădaș, clujeanul concurent la Hell's Kitchen: ,,Mâncarea lasă amintiri, orice preparat îți trezește o amintire afectivă!”

scris de Florin Moldovan / 17.03.2015 17:59 / 0 comentarii / 1811 vizualizari
Paul Mădaș e un tânăr clujean pasionat de bucătărie ce concurează în prezent alături de mama sa la ”Hell's Kitchen – Iadul bucătarilor”, show-ul culinar difuzat de Antena 1 (în fiecare luni și marți, la ora 20.30). De la Rebeca Mădaș fiul a moștenit dragostea pentru bucătărie, copilărind în preajma... citeste mai departe

"O masa calda" s-a inscris in competitia lansata de Telekom. Cu votul clujenilor, proiectul se poate extinde in toata tara

scris de Silvia Boncutiu / 26.11.2014 17:35 / 0 comentarii / 377 vizualizari
Proiectul "O masa calda" a iceput in iunie 2013. De la inceperea proiectului, 9.400 de mese calde au fost servite catre copii, batrani si persoane cu dizabilitati. Acum, initiatorii proiectului au solicitat un grant de la Telekom pentru a cumpara halate de bucatar, tricouri si cutite, dar si pentru... citeste mai departe

Cum s-a transformat o casa batraneasca din Moldovenesti intr-un loc de rai pentru petrecerea timpului liber

scris de Florentina Tatar / 03.08.2014 11:41 / 2 comentarii / 4212 vizualizari
Cine nu ar vrea sa evadeze in timpul liber din cenusiul blocurilor urbane intr-o casuta alba, cu prispa, muscate la ferestre si gradina racoroasa? Un clujean si-a transformat visul in realitate si a micul paradis al familiei sale este o casa batraneasca asemeni multora din satele Transilvaniei,... citeste mai departe

Pentru ei, bucuria anului nou sta intr-o masa calda

scris de Adina Fartusnic / 01.01.2014 11:00 / 0 comentarii / 283 vizualizari
Anul acesta, Mos Craciun nu a uitat nici de nevoiasi. Zeci de persoane din Cluj care au ramas pe drumuri au simtit magia sarbatorilor. Pentru prima data dupa mult timp, noul an i-a intampinat cu o masa calda si sperante de mai bine. Chiar daca bucataria in care gatesc de obicei e inchisa pana la... citeste mai departe

Unde si ce mancam la Barcelona

scris de Ziar de Cluj / 26.12.2012 00:52 / 0 comentarii / 427 vizualizari
  Scena culturala uimitoare a Barcelonei nu trebuie sa va distraga atentia de la excelenta sa bucatarie. Orasul se mandreste cu o impresionanta cultura a mancarii, bauturii si artei conversatiei, cu mese de pranz prelungite si cine tarzii in noapte, precum si cu o uimitoare paleta de localuri... citeste mai departe

Mancarea la romani

scris de Ziar de Cluj / 23.11.2012 01:41 / 0 comentarii / 46 vizualizari
Cu un secol in urma, Romania era unul dintre cel mai de seama exportatori de grane in Europa, iar painea ramane si azi un aliment vital. Retetele, marimea si forma difera de la o regiune la alta, painea fiind insa de cele mai multe ori alba, mare si rotunda, cu coaja groasa si miez moale si pufos.... citeste mai departe

Unde si ce mancam in Bruxelles

scris de Ziar de Cluj / 12.11.2012 05:34 / 0 comentarii / 262 vizualizari
Orasul Bruxelles nu duce lipsa de restaurante de lux. Bucatarii orasului au creat versiuni personale ale mancarurilor nationale ale vecinilor si au produs creatii delicioase si unice. Belgia are o buna bucatarie nationala si regionala, cu mancaruri savuroase, bazate pe ingrediente locale. Fiind un... citeste mai departe