Afacerea zilei

BT Leasing Transilvania, profit de 10,2 MILIOANE EURO, anul trecut, cel mai mare din ultimii zece ani

BT Leasing Transilvania IFN SA a încheiat anul 2019 cu cifră de afaceri zero, la fel ca în ultimii zece ani. Profitul net declarat de compania din Cluj a fost de 10,2 milioane euro, în creștere cu peste 3 milioane euro față de anul 2018. Este cel mai mare profit al BT Leasing din 2009 până anul trecut. În 2009, firma a avut pierderi de 1,2 milioane euro, în 2010 a ajuns la profit de 1,2 milioane euro. În fiecare an profitul a depășit 1,5 milioane euro, excepție făcând anul 2013 când profitul a fost de 427.000 euro.

În ultimii trei ani, BT Leasing Transilvania a avut zero angajați, față de anul 2016 când numărul mediu de salariați a fost de 101.

Asociații companiei sunt Banca Transilvania SA (63%), BT Investments SRL (37%) și BT Capital Partners SA (0,004%). Firma este administrată de Tiberiu Moisa, Ioan Alin Nistor, Daniel Szekely.

BT Leasing Transilvania este parte a grupului financiar Banca Transilvania, a fost înființată în 1995, ca o alternativă a creditării, pentru a desfășura operațiuni de leasing. BT Leasing a fost gândită ca o alternativă a creditării, pentru a desfășura operațiuni de leasing, într-un peisaj în care existau foarte puține societăți de profil.

“Într-o perioadă de instabilitate economică și cu o legislație inadecvată, prin profesionalismul angajaților și responsabilitatea asumată de a oferi soluții de finanțare adaptate fiecărui client, BT Leasing și-a crescut continuu și constant numărul clienților”, scrie pe site-ul companiei.

BT Leasing Transilvania a finanțat în 20 de ani de activitate peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte. În 1995 s-a încheiat primul contract. În același ani, are loc o creştere a numărului de acţionari prin admiterea de noi membrii printre care Banca Transilvania. În 2002, Banca Transilvania a devenit unicul acționar și are loc schimbarea denumirii societății în BT Leasing Transilvania S.A. În 2006, are loc extinderea activității în principalele centre economice și își deschide punctul de lucru din București. În 2006 devine IFN, instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul general și în Registrul special al BNR.

În 2013, ajunge în top 10 cele mai mari companii de leasing în funcție de volumul finanțărilor acordate pentru achiziția de echipamente. În 2015, a început sinergiei de grup cu BT, astfel clienții pot accesa leasing de la orice agenție BT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *