Diete

Branzeturi in saramura, proaspat de bune

Branza telemea este produsul proaspat sau maturat obtinut prin scurgerea zerului dupa coagularea laptelui. Pentru cei care nu stiu, branza telemea se poate face destul de usor, insa gustul proaspat de bun poate fi dat doar de adevaratii profesionisti. Laptele materie prima se receptioneaza din punct de vedere cantitativ si calitativ, se curata, se filtreaza si se pasteurizeaza la temperatura de 72-80 grade Celsius. Dupa racirea la 32-35 de grade se adauga culturile de bacterii lactice care fermenteaza lactoza cu formare de acid lactic, crescand astfel aciditatea laptelui care coaguleaza.

Coagulul obtinut se scoate pe crinte acoperite cu sedile pentru scurgerea zerului. Dupa o prealabila presare, produsul se taie in bucati paralelipipedice si se introduce in saramura 20% concentratie. Bucatile de telemea trebuie sa fie omogene, cu scurgere libera de zer. Moale, ancheoasa, nesfaramicioasa, cu o culoare uniforma in toata masa, cu gust si miros caracteristic, telemeaua de la Bonas este… proaspat de buna. Depozitarea se realizeaza la 2-8 ºC, iar termenul de valabilitate este de 45 zile.

Telemeaua se livreaza proaspata in cutii de plastic cu sarmura 5 % sau vidata in pungi  de 0,300-0,500Kg, asa cum o intalniti in magazinele proprii, dar si in lanturile de magazine in care se comercializeaza.

Branza telemea se poate obtine din lapte de vaca, bivolita si oaie sau in amestec, acestea trebuind sa aiba un grad redus de infectie si un grad ridicat de prospetime.

Branza telemea este recomandata pentru diferite aperitive, salate, fiind folosita si la gatit, cu paste, in sosuri sau la produse de patiserie.

Produsele lactate Bonas pot fi cumparate din punctele de desfacere din pietele agroalimentare Flora, Hermes, Marasti si Zorilor, de pe str. Dunarii nr. 24, str. Hateg nr. 15, str. Aurel Vlaicu nr. 27 si in cel din complexul Union. De asemenea, lactatele „proaspat de bune” mai pot fi achizitionate din Cora, Selgros, Profi, Kaufland si din reteaua de magazine Alimrom.

.ro
Foto: .ro



Nota: Material cu caracter publicitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *