Analiza

Balet printre legi cu Mariana Raţiu pentru acoperirea fărădelegilor de la investiţia ratată a Centrului de Management a Deşeurilor Cluj. VEZI drumul milioanelor de euro dispărute ca prin minune

Cu Alin Păunel Tişe la cârma Consiliului Judeţean Cluj, trăim mandate de-mpliniri măreţe. Ce-i drept numai din poze şi vorbe pe Facebook, că zic gurile rele, Alin Tişe nu prea mai dă pe la serviciu. Dar de când cu COVIDu’, munca de acasă este acceptabilă. Ni se şopteşte „pe surse” că chestiunea cu nevenitul la serviciu este de dinainte de a şti Coronavirusul COVID-19 că va fi un punct mic pe harta Chinei şi o banală răceală.

Revenind, norocul clujenilor este că la şefia executivă a Consiliului Judeţean este directorul Mariana Raţiu. Fără baletul acesteia printre legi la cererea diverşilor preşedinţi ai Consiliului Judeţean Cluj, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, de exemplu, ar fi avut nesperata şansă de a fi gata la timp şi poate într-o altă locaţie decât cea aleasă de Tişe în anul de graţie 2009.

Prin urmare, LOCAŢIA a fost primul şpagat pe care a fost obligată Mariana Raţiu să-l facă în legătură cu acest proiect – atât de modern, încât, la data contractării banilor europeni, Europa aproape renunţase la acest gen de manageriere integrată a deşeurilor. LOCAŢIA s-a impus de către Alin Tişe în ciuda unui studiu de impact pe sănătate care arăta clar că zona este compromisă deja de gropa de deşeuri a lui Rudi Varga, că sănătatea clujenilor din Sânnicoară şi Apahida este iremediabil pusă în pericol.

CITEŞTE: Decidenții locali știau, încă din 2009, că depozitele de deșeuri de la Pata Rât îmbolnăvesc letal populațiile din Sânnicoară și Apahida, dar nu au luat nici o măsură. Putem vorbi despre genocid

CITEŞTE: Genocidul de la Pata Rât şi ipocriziile lui Alin Tişe. Despre problemele de sănătate provocate de deşeurile de la Pata Rât se ştia din 2009!

Tişe l-a convins pe primarul pedelist din epocă să-i dea terenul acolo şi numai acolo, iar eu am demonstrat, deseori, motivul: Gunoaiele Clujului au uns cariere politice. Iar Justiția s-a jucat de-a alba-neagra cu informația aceasta.

CITEŞTE: Gunoaiele Clujului au uns cariere politice. Iar Justiția s-a jucat de-a alba-neagra cu informația aceasta

După şpagatul cu LOCAŢIA, Mariana Raţiu a fost obligată să facă nenumărate piruiete privind EXECUTANTUL acestei lucrări. Am scris pe larg şi despre această afacere. Citez dintr-un material publicat în 2017:

„Mizeria a început încă din vremea cuplului Tişe – Bica când lucrarea a fost adjudecată de asocierea dintre compania timişoreană Confort, controlată de omul de afaceri apropiat de ex-PDL, Georgică Cornu, Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service. Numai că, conform cutumei de la Cluj, imediat ce Georgică Cornu și-a încasat banii, compania sa a intrat în insolvenţă, iar Georgică Cornu ajuns în arest la domiciliu pentru fapte de corupţie.

Așa că, potrivit procurorilor, în locul unei noi lictaţii, ex președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, și vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, au impus Napoca Construcţii ca şi subcontractor al întregii lucrării, iar decontările au început să se realizeze strict între executant, Napoca SA, via proiectantul Romair şi responsabilul cu verificările şi conformitatea lucrării.

Pocinogul face ca și omul de afaceri Gheorghe Boeru, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL București – proiectantul în deal al CMID, să fi fost reținut de către procurorii DNA tot pentru fapte de corupție.

Te și-ntrebi cum putea să iasă corect o investiție în care toți cei implicați au ajuns la mititica?”

CITEŞTE: Deșeurile Clujului au uns cariere politice locale

Suntem în anul 2020, EXTREM DE DEPARTE de ziua în care Centrul de Mangement Integrat al Deşeurilor va fi operaţional. REPET: oricum în ziua în care va fi operaţional, va fi numai bun de fier vechi, tehnologia fiind învechită acum un deceniu când s-au hărnicit să o contracteze.

Cu toate acestea, triumfalist, Alin Tişe ne dă pe pagina „faţălipsădebucă” personală un fel de „lecţii” despre MIT şi ADEVĂR privind această puşcăriabilă investiţie.

Haide să privim la poze şi să râdem (că oricum o facem pe banii noştri) de încercarea stupidă de a se nega crunta realitate din teren. Adevăru-i că, atâta vreme cât procurorii clujeni îşi bat joc de meseria lor şi fac „aport” numai la ordin, Alin Tişe îşi poate permite să ne dea desene pe Facebook.

Cum să nu, cât de gata şi de OPERAŢIONALĂ este, vă lăsăm să judecaţi citind: ÎN TIMP CE PROCURORII FAC NANI POLITIC: Și în timp muntele de 7000 mc de gunoi din Italia stă cuminte în curtea RADP-ului, iată și surpriza-nesurpriză: nici Alin Tișe nu va deschide Celula 1 a CMID NICI în promisa lună aprilie

Pentru completă edificare, CITIŢI ŞI: Înainte să autorizeze CMID, invităm Agenţia de Protecție a Mediului Cluj să ia ruleta şi să iasă pe teren. Se va lăsa cu denunţuri penale

Poate citim mai sus cum Tişe de mânuţă cu Bica a dat lucrarea unui rege pedelist al mânărelilor pe bani publici. Asta se întâmpla în timpul primnului nsău mandat. Amicul PD-L nu a apucat să mânărească banul public decât un an. Apoi Tişe a pierdut alegerile, dar a revenit din 2016 în cel de-al doilea mandat. Din care au trecut deja 4 (fără prelungiri). Deci: din 10 ani de joacă de-a execuţia proiectului CMID, 5 îi sunt imputabili lui Tişe – asta dacă nu cumva ne transmite subliminal că şi el a blocat proiectul 2 ani. Dar eu cred că doar neagă realitatea.

Şi, ia priviţi aici cum naşul finului, însuşi el Emil Boc, sare să ajute să se ridice „blocajul de 7 ani” şi să se „muncească măcar 3 ani”: EXCLUSIV Emil Boc îi salvează pielea lui Alin TIȘE. Licitație ASCUNSĂ de 10 milioane de euro pentru CMID. Ghiciți cine a câștigat?

Ia să CITIM: Semnal de alarmă al activiștilor de mediu: CMID, plin de nereguli

Şi: Activist de mediu, despre „acrobațiile juridice” ale Consiliului Județean în privința deșeurilor: „Vrei să pornești CMID-ul? N-ai cu ce…”

Zău? De câtă vreme? Ia să revedem de ce în 2017, în plin mandat Păunelian, activistul clujean de mediu Szakáts István trăgea un nou semnal de alarmă cu privire la dezastrul ecologic de la Pata Rât. Conform estimărilor sale, “Suprafața inundată de levigat e mult mai mare decât Parcul Feroviarilor (5,3 hectare). Și mai e o veste proastă, muntele de gunoi alunecă spre centură”.

CITIŢI: “Marea Neagră” de levigat de la Pata Rât are acum peste 8 hectare

Da şi toate se aprind pe rând, ori de câte ori se atinge capacitatea maximă de depozitare. În plus se vede pe monitorizarea Gărzii de Mediu cum, agale, agale, mai intră câte o maşină de deşeuri pe rampele „închise”. Aceste rampe funcţionează ca un tot unitar în mânăria penală a deşeurilor Clujului – asta încearcă să spună cei care afirmă că „sunt tot un drac”.

CITEŞTE: ”Mâna Criminală” de la Pata Rât este încă liberă. Poliția continuă cercetările pentru a stabili ”cu exactitate” cauzele producerii incendiilor

Alin Tişe crede că noi am uitat modul penibil în care DNA Cluj a clasat dosarul depozitărilor ilegale de la Pata Rât? Doar în Republica Autonomă Cluj, 500 de mii de mc de deșeuri jefuite de valoarea lor reciclabilă de 10 milioane de euro reprezintă “faptă” care “nu există”…

CITEŞTE: DNA Cluj a clasat dosarul depozitărilor ilegale de la Pata Rât. În Republica Autonomă Cluj, 500 de mii de mc de deșeuri jefuite de valoarea lor reciclabilă de 10 milioane de euro reprezintă “faptă” care “nu există”

Şi, ca să închidem toate speculaţiile privind lipsa de tot unitar al rampelor de la Pata Rât, am asistat personal la discuţia în care Emil Boc încerca să-l persuadeze pe ex-preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, să încalce legea şi să depună deşeurile Clujului pe rampa „închisă” de la Pata Rât. Citez aproximativ: „Hai, Maestre, că mergem de mână la Gherla. Cineva se va găsi să ne arunce şi nouă nişte chiftele”. Cam atât despre „voinţa politică” care la Cluj bate Legea şi despre cum aceasta îi pune pe funcţionari să facă balet printre legi, ca să-i mulţumească pe decidenţii politici.

(ne cerem scuze pentru imaginea aceasta, va trebui să daţi click pe ea, dar numai pe DTP-istul de la CJ Cluj îl lasă „Fotoşopul” să prelucreze imagini cu bani – noile legi comunitare interzic acest lucru, dar la CJ Cluj întotdeauna este derogare de la lege)

Revenind la problemă, pe constructori cine i-a antamat? Cine i-a impus? Şamd.

ÎN ACEST SENS, VĂ INVITĂM SĂ CITIŢI: Mariana Ratiu, mesaj pentru Marius Nicoara:” Sa vina Tise, Buda, Nicoara si Boc, marii specialisti, sa salveze Clujul de gunoaie!”

Citez din material: „Senatorul Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj  in perioada 2004-2008, a lansat recent un atac la membrii echipei de implementre a proiectului CMID, solicitand demiterea lor. Senatorul acuza ca cei responsabili de modul de desfasurare a lucrarilor de la Centrul de Management Integrat al Deseurior au incasat salariile fara a presta serviciile pentru care au fost platiti si au ascuns in mod nejustificat timp de 3 ani situatia dezastruoasa a acestui proiect. Cei implicati in CMID  i-au raspuns senatorului Marius Nicoara ca problemele semnalate la centrul de deseuri nu tin de activitatea lor in cadrul proiectului.”

Şi răspunsul, absolut savuros al Marianei Raţiu: „Nicoara vorbeste prostii mai mari decat el”

„Inginerul este imparatul, in santier el decine.Noi nu putem interveni peste inginer, pentru ca au fost momente cand am intervenit si mi s-a spus ca sunt abuziva. Acum presa spune ca nu mi-am facut treaba. Sa ne demita pe toti si sa faca o echipa de implementare cu presedinte Alin Tise daca se poate, sa vina Buda, Boc, Nicoara responsabili tehnici, ei marii specialisti, sa vina sa implementeze. Sa vina sa salveze Clujul. De ce nu propune asta domnul Nicoara?”, a afirmat Mariana Ratiu.

Corect. Populaţia a aflat de fiecare sumă cheltuită numai când mass media mai zicea de nişte tranşe de bani date înapoi UE din cauza incompetenţei cu care s-a manageriat această lucrare.

CITIŢI: Drumul milioanelor de euro dispărute ca prin minune în Centrul de Management al Deșeurilor, un proiect ratat cu iz penal, marca CJ Cluj

CITIŢI: Banii europeni ne scapă de deşeuri? Poate ar trebui să ne scape procurorii, că la Cluj banii europeni pentru CMID au fost returnaţi. Ziar de Cluj DEMONTEAZĂ o CAMPANIE DE DEZINFORMARE marca ProTV

Corect. Şi-atunci de ce s-a hărnicit Alin Tişe să ceară numirea direct, fără licitaţie, a RADP ca operator, de a intrat în conflict cu regii gunoaielor din Bucureşti?

CITIŢI (asta şi apropos de transparenţa cu care se laudă Tişe): Cine sunt bucureștenii care au oprit depozitarea gunoaielor la noul centru ecologic de deșeuri din Cluj-Napoca. Şi cum tace Tişe de două săptămâni, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat

QED: Alin Tişe e mai plin de minciuni decât va fi cândva CMID de gunoaie.

Vă las să savuraţi şi răspunsul activistului clujean de mediu, Szakats Istva, la propaganda ieftină a lui Alin Tişe:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *