Afacerea zilei

Austriecii de la Hirsch Porozell, lideri pe piața de construcții și izolații, și-au majorat spectaculos cifra de afaceri în ultimii șase ani

Hirsch Porozell cu sediul în Răscruci, județul Cluj, unul dintre cei mai mari jucători din piața de construcții și izolații din România, și-a majorat cifra de afaceri în mod spectaculos în ultimii șase ani. Dacă în 2014 rula puțin peste 42 milioane lei, în 2018 a ajuns la peste 118 milioane lei, iar anul trecut la peste 137 milioane lei.

Profitul net declarat anul trecut este cel mai mare din ultimii zece ani. Hirsch Porozell a încheiat anul 2019 cu un profit net de peste 5,4 milioane lei, mai mult cu aproape 2,3 milioane lei față de anul 2018. Anul 2017 a fost un an slab pentru austrieci din punct de vedere al profitului, declarând pierderi în valoare de peste 4,1 milioane lei.

Numărul de angajați a crescut mult în ultimii zece ani. Dacă în 2010, Hirsch Porozell avea doar 37 de angajați, anul trecut a ajuns la 166 de angajați.

În perioada stării de urgență, compania a înregistrat scăderi ale veniturilor, dar nu a trimis niciun angajat în șomaj tehnic.

„Vânzările au scăzut, în mod evident și, de altfel, previzibil. Din fericire, nu până la un nivel care să impună măsuri extraordinare, de genul somajului tehnic. Nu am fost nevoiță să luăm măsuri deosebite, în afară de cele impuse prin ordonanțele militare”, declara, în urmă cu aproximativ o lună, pentru ZF, Viorel Cherteș, director comercial la Hirsch Porozell Romania.

Hirsch Porozell Răscruci este subsidiara a companiei austriece cu același nume, iar administratorul din România este Petru Marius Schweitzer.

Hirsch Porozell are patru unități de producție în România: Cluj-Napoca, București, Timișoara și Sfântu Gheorghe. Austriecii de la Hirsch Porozell și-au deschis fabricile din Sfântu Gheorghe și București în 2016 prin preluarea unităților de producție ale Grupului Arcon din cele două orașe.

Grupul Hirsch, înființat în 1972 în Glanegg Austria și cu subsidiare în România (4 fabrici), Germania (3 fabrici), Ungaria (3 fabrici), Slovacia (2 fabrici), Polonia (2 fabrici) și Ucraina (1 fabrică), produce polistiren expandat pentru industria termoizolațiilor și a ambalajelor. Grupul s-a consacrat, de asemenea, și ca producător de tehnologie pentru procesarea polistirenului expandat.

În 2020, grupul HIRSCH și-a extins operațiunile europene, prin achiziția pachetului majoritar a șase fabrici din Franța ale Placoplatre și a preluat 49,9% din acțiunile grupului francez Issosol cu 2 fabrici.

Grupul HIRSCH, este lider mondial în construcția de fabrici și utilaje pentru procesarea polistirenului expandat și a polipropilenei expandate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *