Amicii ziarului

Antreprenori frustrati

Antreproriatul este un domeniu foarte mult studiat, analizat, dezbatut. Este normal sa fie asa, din moment ce dorim sa aflam cum au reusit altii intr-o afacere. Motivul pentru care un antreprenor pornește la drum este foarte important. El reprezinta motorul imboldului interior. Iata cateva dintre ele: au avut o problema cu autoritatea, iubesc independența, nu le place programul fix, de la 9 la 17, sau vor altceva. Faptul ca nu mai doresc sa lucreze pentru altii se incadreaza tot aici, dar si dificultatea de a se trezi dimineata. Multi si-au pornit o afacere dupa ce au intanit pe cineva special in viata lor, de obicei, o femeie, si-au dorit sa o aiba alaturi sau sa-si intemeieze o familie.

Cand este vorba de un start-up in business, adoptarea unui anumit stil de leadership NU te duce neaparat la consolidarea si dezvoltarea unei afaceri. Consider ca mai important este sa gasesti un raspuns la intrebarea: Pe ce anume si cum anume iti focalizezi atentia? Daca iti focalizezi atentia pe exercitarea unui stil de leadership vei ajunge, probabil, sa conduci bine oamenii. Dar vei construi afacerea in jurul tau si vei spune ca, fara tine, nu functioneaza nimic asa cum ar trebui. Incearca mai degraba sa-ți concentrezi atenția pe durabilitatea afacerii. A construi o afacere inseamna sa identifici potentialul ei și oportunitatile pe care ti le ofera. Nu te feri de metoda incercare și eroare! Te va ajuta sa faci alegerile cele mai potrivite pentru afacerea ta, aflata la inceput de drum. Mediul de afaceri este plin de incertitudine si schimbare. Cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa o dezvolti este toleranta la frustrare.

A tolera  ambiguitatea inseamna ca nu te lasi afectat de frustrarile pe care le ai in drumul tau spre antreprenoriat. Si, crede-ma, vei intalni foarte multe! In orice afacere, exista situatii favorabile sau nefavorabile. Dar atunci cand trebuie sa le faci fata,  stabileste daca aceste situatii sunt intr-adevar dificile sau nu. Poate le definesti doar tu ca fiind dificile. Este important sa faci diferenta. Vei intalni situatii care te vor deranja si pe care nu vei putea nicicum sa le schimbi. In acest caz, ar fi bine sa le accepti asa cum sunt. Sa nu disperi ca un copil! Accepta-le cu demnitatea unui adult.

A-ti infrunta  frustarile, a le reduce sau elimina, ar trebui sa fie o prioritate in dezvoltarea ta personala. Cel mai simplu mod de a pune in practica acest lucru este sa accepți pur și simplu ca frustrarile si iritarile fac parte din viata antreprenorului. In realitate, nimeni nu traieste fara a avea parte de ele, chiar daca discursurile motivationale spun altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *