Diete

Adaptarea curelor alimentare la semnul astrologic

Punerea in aplicatie a curelor si monodietelor este bine sa se faca in acord deplin cu semnul astrologic solar al individului. Semnele solare determina alimentele  indicate cu precadere pentru o cura sau dieta, facilitand capacitatile de asimilare a alimentelor in organism. Iata cateva recomandari ale astrologilor si dieticienilor in ceea ce priveste asimilarea alimentelor de catre organism in functie de semnul solar sau zodia individului:

 

BERBEC (21 martie-20 aprilie): semnul este in concordanta cu bacele rosii, reventul rosu si plantele cu gust iute: ridichi, ardei, mustar, ceapa. O cura de capsune, cirese sau rosii este potrivita acestui temperament.

 

TAUR (21 aprilie-21 mai): apreciaza legumele si plantele de culoarea galbena, in special cartofii dulci, morcovii, sfecla galbena, fasole galbena; o cura de morcovi sau suc de morcovi va fi benefica pentru aceste persoane, precum si o cura de legume verzi sau de culoare galben-deschis: dovleac dulce, ceapa uscata, fasole galbena.

 

GEMENI (22 mai-21 iunie): are sansa unei armonizari cu universal legumelor, mai ales a celor verzi cu coaja mov, si cu fructele acide care cresc la suprafata pamantului. Cauta mai curand o dieta variata, gen cura de legume verzi, decat o cura prelungita cu un singur aliment. Patlageaua vanata este alimental ideal pentru gustul sau, impreuna cu alte legume verzi, precum si cura de struguri (de preferinta negru Muscat), cu conditia sa fie de scurta durata, indiferent daca trebuie repetata de mai multe ori. O cura de suc de citrice este de asemenea pe gustul sau.

 

RAC (22 iunie-22 iulie): apreciaza fructele si legumele care au nevoie de umbra si sunt influentate indirect de razele soarelui, ascunse in mijlocul frunzelor – de pilda – castravetii, pepenele galben, dovlecii. Este indicata in special cura cu pepene galben.

 

LEU (23 iulie-22 august): are nevoie de fortele intaritoare ale alimentelor de culoare galbena, supuse direct razelor soarelui, acestea avand o mare concentratie de vitamina C. Pentru aceste peroane este benefica efectuarea unei cure de suc de citrice si de piersici galbene.

 

FECIOARA (23 august-21 septembrie): este sensibil la alimentele de toamna, la tonurile aramii, care ii aduc sanatate si satietate; ii sunt pe plac in special cerealele: orz, ovaz, secara, grau, iar o cura de orerz ii va fi deosebit de benefica, precum si una de struguri pentru remineralizare sau una de castane pentru tonifiere.

 

BALANTA (22 septembrie-22 octombrie): este in concordanta cu fructele rosii, galbene si rosu-inchis, precum si cu toate legumele ce cresc la suprafata pamantului. Cura de struguri este eficienta, insa trebuie sa fie de scurta durata, intrucat natura sa se adapteaza cu greu monotoniei. O cura de legume verzi, o monodieta de capsune, caise, prune, fructe proaspete sau oleaginoase vor avea o actiune benefica asupra acestui semn.

 

SCORPION (23 octombrie- 21 noiembrie): este sensibil la fructele si legumele rosii si galbene: piersici galbene, caise, cirese, capsuni, ardei rosii, tomatele – curele care-i convin sunt pe masura gustului exigent!

 

SAGETATOR (22 noiembrie-20 decembrie): beneficiaza de virtutile alimentare de culoare aurie sau rosu-inchis, coapte pe indelete de razele directe ale soarelui. Cura de struguri se adreseaza in special acestui tip de personalitate. Necesita o cantitate mai insemnata de alimente comparativ cu celelalte semne.

 

CAPRICORN ( 21 decembrie-19 ianuarie): asimileaza cel mai bine alimentele mai consistente in raport cu celelalte semne de pamant. Suporta o dieta mai bogata, cu alimente care cresc in pamant; o cura de legume verzi raspunde necesitatilor sale alimentare, adaugand si legume usor amilacee de culoare alba: napi, conopida, muguri de palmieri.

 

VARSATOR (20 ianuarie-18 februarie): are cel mai putin nevoie de hrana: asimilarea ei este cea mai eficienta in cazul fructelor si legumelor albe: telina, sparanghel, patlagea alba, varza alba, pere, precum si in cazul legumelor amilacee albe: conopida, napi, cartofi. O cura de legume verzi este bine adaptata capacitatii lui de asimilare.

 

PESTI (19 februarie-20 martie): asimileaza cel mai bine fructele si legumele tropicale, cum ar fi curmalele, rodiile, smochinele, precum si toate legumele care cresc in pamant: o cura de fructe proaspete sau uscate este ideala pentru tonifierea in timpul iernii, iar o cura de pepene, il va ajuta sa invinga canicula estivala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *