Vocea ta

Activist de mediu: ”Centrul de deșeuri nu va fi pus în funcțiune în acest an. Tot ce poți face e să admiri ceața în care banii tăi dispar”

Un activist de mediu a făcut o vizită pe șantierul Centrului de Mangement Inegrat al deșeurilor, proiect care potrivit președintelui Alin Tișe ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Acesta afirmă că sunt șanse reduse ca prima celulă să fie pusă în funcțiune în acest an, deorece mai sunt încă lucrări ce nu au fost realizate.

#Tustii Că te uiți la cel mai mare sifon de bani publici al Clujului? Că Tișe te-a mințit din nou? Că nici măcar Celula 1 a CMID nu o să fie pusă în funcțiune, nici măcar în acest an? Că nici măcar 20% din stratul impermeabil nu e pus? Că instalațiile nu sunt nici măcar pe poziție? Că nici măcar curentul nu e tras? Că tot ce poți face e să admiri ceața în care banii tăi dispar? Că Tișe știe asta? Că îl doare în același miez al pixului cu care îți virează banii în ceață, în timp ce gunoaiele te acoperă? #Tuștii?

Postarea făcută publică are scopul de a ironiza filmulețul realizat de către Alin Tișe, în același loc, atunci când a prezentat stadiul lucrărilor și a vehiculat finalizarea proiectului până la finalul anului 2019, filmulțe postat sub denumirea #TuȘtii? Noul centru pentru managementul deșeurilor – Cluj.

În acel filmuleț, Alin Tișe afirma: ”Mulți spun vrute și nevrute despre acest centru de deșeuri. Soluția pentru Cluj o avem la Consiliul județean, ea rezolvă problema gunoaielor pentru următorii 20 de ani. Va fi o soluție care va reduce costurile cu gunoaiele. Centrul a fost realizat cu 70 de milioane de euro bani europeni, a fost implementat și ne apropiem de final.”

Centrul de deșeuri încă nu a fost dat în funcțiune, dar e adevărat că mai sunt două luni până la finalul anului. Ceea ce nu menționează Alin Tișe este că în ceea ce privește costurile, acestea au ajuns la sume uriașe. Valoarea investiției de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor a crescut de patru ori, ajungând să coste peste 101 milioane de euro.

În ceea ce privește finalizarea proiectului, Tișe a precizat că se încearcă finalizarea proiectului doar pentru a ajuta primăriile și clujenii, nu că ar fi presați de timp. Proiectul a fost refazat, iar noul termen este 2023. Aparent, un proiect început acum opt ani și care trebuia finalizat de mult timp, nu reprezintă o urgență.

”Cu privire la prima celulă, anul acesta trebuie practic să dăm în funcțiune prima celulă, deși, și aici, trebuie să știți că nu suntem în întârziere, pentru că conform refazării acestui proiect avem termen de finalizare anul 2023. Apropo de cei care ne tot critică că nu e gata. A fost refazat acum trei ani, finanțarea dusă mai departe, avem o urgență pentru a ajuta mai degrabă Clujul și comunitățile locale și de asta ne grăbim”, a menționat Alin Tișe.

Citește și:

Drumul milioanelor de euro dispărute ca prin minune în Centrul de Management al Deșeurilor, un proiect ratat cu iz penal, marca CJ Cluj

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *