Politica

ACCESE DE SINCERITATE: Șeful CJ Cluj este nemulțumit de activitatea miniștrilor PNL. Şi de cea a funcţionarilor din ministere: „Sunt foarte mulți proști”

În sfârşit, un spaţiu publicitar este folosit pentru a se rosti adevăr despre incompetenţa numirilor politice în funcţii şi funcţiuni publice. Alin Tişe, președintele Consiliului Județean Cluj pune tunurile pe angajații din ministere, pe care îi consideră nepregătiți, lipsiți de experiență sau chiar proști. De asemenea, acesta nu este mulțumit nici de activitatea miniștrilor Partidului Național Liberal.

  • Preşedintele CJ Cluj a vorbit în cadrul unei emisiuni despre cum se „mișcă” lucrurile în cazul unor proiecte la București și de ce apar dificultăți şi blocaje în luarea deciziilor.

„Nu vreau să spun în spațiul public toate demersurile și toate certurile pe care le am cu mulți de la București, care în paranteză fie spus: sunt foarte mulți proști. Nu toți sunt de rea credință, dar sunt foarte mulți proști prin ministere. Ăsta este adevărul. Prin anumite funcții sunt unii oameni care nu înțeleg sistemul nici astăzi. Din păcate, nu reușim să-i convingem că dacă tu ai un proiect valoros el trebuie să fie finanțat indiferent câte ai”. (…) Nu sunt mulțumit. Am spus-o în multe ședințe, chiar am vorbit și cu premierul Ciucă pe anumite domenii. Am avut probleme uriașe cu decontarea facturilor. Nu știau ce minister să ne prelucreze facturile și să ne dea banii. Aveam de luat 80 de milioane de lei și ne spuneau că n-au personal, că au mutat oamenii dintr-o parte în alta.

Nu pot fi mulțumit de activitatea acestor ministere. La fel nu pot fi mulțumit de unii care apar pe televizor și se demonstrează că nu cunosc domeniul respectiv. Nu vreau să nominalizez. Am spus-o și în interior de multe ori. Nemulțumirile nu sunt doar ale mele. Eu vorbesc și cu primarii.

Gândiți-vă când am o discuție cu un ministru sau un secretar de stat, care n-a fost ales niciodată în viața lui sau nu înțelege lucrurile, e foarte greu să lucrezi cu ei. E foarte dificil să funcționezi cu oameni care, unii nu au experiență sau alții sunt proști”, s-a destăinuit public Alin Tișe.

Alin Tişe a mai avut astfel de fronde în afara liniei partidului şi în mandatul de prim ministru al lui Ludovic Orban.

Oricum, e bine să vă reamintesc (oricum uitaţi până la prima sesiune de vot): Impostura din interiorul partidelor politice generează corupție.

Corupția generează impostură în administrația publică și guvernare. Acesta este cercul vicios al cumetriilor politice. Pilele și relațiile căpuşează funcțiile publice. Și din această cauză Clujul promis de către politicieni (România în sine) este un obiectiv greu de ajuns, imposibil de realizat. Degradarea calităţii oamenilor intră în preţul plătit pentru pervertirea instituţiilor publice. Buruienile înfloresc mai uşor decât plantele utile. De aceea au ajuns partidele politice principala sursă de corupție din România – de la impostură și de la lipsa de transparență atât a banilor cu care funcționează, cât, mai ales, a modului în care se promovează în interiorul acestora. Banii dubioşi „sponsorizează” partidele, partidele „sponsorizează” cu funcții și posturi. Și, mai ales, cu lucrări din bani publici. Altfel nu am mai vorbi despre clientelă politică.
România este un stat clientelar.
Cluj-Napoca este un oraș clientelar.
Din punctul meu de vedere, partidele politice sunt o adunătură de găști cu atitudine de tip mafiot: “ți-am dat, dă-mi”.
Corupția este acum de natură politică. Deci, este clar că trebuie combătut prin mijloace politice – adică prin LEGI.
Cum există legi care reglementează relația cetățenilor cu Statul, așa trebuie să existe legi care să regementeze, în clar, relația partidelor cu banii, posturile și funcțiile pe care ajung de le gestionează.