Tablete şi calculatoare de peste 100.000 de euro pentru RADP

Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a decis să îşi reînnoiască tehnica de calcul. În acest sens, regia a lansat o invitaţie de achiziţie publică prin care şi-a  anunţat intenţia de a cumpăra calculatoare, tablete şi softurile necesare în vederea îmbunătăţirii activităţii. Reprezentanţii RADP au estimat că din bugetul regiei vor fi cheltuiţi maxim 513.000 de lei. 

RADP este dispusă să cheltuie 114.000 de euro pentru achiziţionarea de calculatoare. Necesitatea acestei împrospătări pe partea de IT a regiei este motivată de către reprezentanţii acesteia că, potrivit schemei de personal aprobată de Consiliul local, numărul angajaţilor RADP va ajunge la 1250 de persoane în acest an.  

“Este vorba de o achiziţie pentru cumpărare de calculatoare noi pentru că noi suntem într-un proces de extindere, după cum aţi văzut acum s-a modificat structura organizatorică de personal. E vorba de achiziţionarea şi a părţii  de service pentru calculatoarele existente, de consumabile pentru calculatoarele, respectiv tehnica de calcul existentă. Cuprinde şi partea de achiziţie calculatoare noi în măsura în care ne extindem şi va fi nevoie de parte informatică, programele care se implementează pe diversele sectoare de activitate trebuie să aibă terminalele acestea. Cele existente care au nevoie într-o oarecare măsură şi de service şi consumabilele care presupun tot ce înseamnă tehnica de calcul, calculatoare tablete şi aşa mai departe. Din exerienţa pe care eu o am în genul acesta de achiziţii se face o evaluare a necesarului să zicem pe care îl ai în următorul an şi se face comandă în funcţie şi de necesarul care îţi apare. Avem prognozaţi 1.250 de oameni maxim dar probabil nu vom avea pentru toată structura operabilă calculatoare şi atunci vom comanda pentru toate structurile maximale respectivele echipamente. În funcţie de cum se va dezvolta şi activitatea pentru că este corelată oarecum şi cu dezvoltarea activităţii pe care noi am conceput-o odată cu aprobarea organigramei şi a noului buget care a intrat în vigoare de la 1 aprilie. Noi tot ce înseamnă achiziţii trebuie să dimensionăm ca şi când am merge pe structura maximală, chiar dacă noi nu le vom comanda decât pe măsură ce ne vom dezvolta progresiv.  Undeva în jur de maxim 60 de calculatoare sunt cuprinse în contract. Noi estimăm că mai mult probabil că nu vor fi mai mult de 20 de calculatare. Sunt 11 modele de calculatoare după tipurile de configurare şi după activitatea în care vor fi folosite în funcţie de  nencesităţi”, a afirmat Doru Teodorescu, purtătorul de cuvânt al RADP. 

Firmele interesate au termen până în 23 mai să depună ofertele. Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească ofertanţii este ca lista principalelor livrări similare de produse efectuate în ultimii 3 ani – din care să rezulte ca in ultimii 3 ani calculati pana la data limita de depunere a ofertelor au fost furnizate produse similare, însoţită de certificate (documente, contracte, copii de pe părţi relevante ale contractelor (recomandări, procese verbale de receptie emise sau contrasemnate de către o autoritate sau client beneficiar. 

Indiferent de faptul că structura de personal a RADP va ajunge la peste 1.200 de persoane suma de 114.000 de euro  preconizată pentru achiziţionarea noilor tablete şi calculatoare este mult prea mare. Cu atât mai mult cu cât o parte a noilo rangajaţi vor desfăşura activitate de teren, cel mai probabil la asfaltări şi la serviciul de siguranţa circulaţiei.  La câtă activitate are RADP cam mare investiţia. Dar cel mai probabil că, după achiziţionarea noilor calculatoare ultraperformante, angajaţii RADP vor putea să joace în reţea alături de angajaţii primăriei la Campionatele de Solitaire şi Tetris faza pe municipiu. 

Adauga comentariu