Sute de participanți la UNTOLD, amendați pentru nepurtarea măștii

Amenzi pe bandă rulantă la UNTOLD, după ce au apărut poze în mediul online de la una din cele mai mari petreceri din România. Autoritățile au acționat imediat, iar organizatorii pasează răspunderea.

Scandal declanșat în urma unor imagini: sute de amenzi la UNTOLD

Autoritățile din Cluj-Napoca au început să dea amenzi pe bandă rulantă pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară la Festivalul UNTOLD. Ediția din anul acesta a fost una foarte așteptată.

Iată că probabil așteptate au fost și mustrările legale de ordinul sutelor pentru că nu au fost respectate restricțiile încă în vigoare din contextul pandemic. Demersurile au fost făcute după ce mai multe fotografii de la petrecere au ajuns pe rețelele de socializare.

În acestea se poate observa cum mii de oameni adunați în fața scenei nu poartă masca de protecție. Amintim că peste 56.000 de oameni au participat în cursul zilei de joi, 9 septembrie, în prima zi a festivalului la spectacolele uriașe.

Citește și: Liderul AUR, atac la adresa lui Emil Boc și a premierului Cîțu, pentru organizarea UNTOLD: „S-a permis desfășurarea unui eveniment fără mască în timp ce se preconizează că școlile vor fi închise”

Dorina Duma, director-adjunct la Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj

”-Este obligatorie masca de protecție, este o condiție de participare la acest festival. Cei care asigură ordinea acolo, și organizatorii, au această obligație să vegheze la respectarea acestui lucru. Nu angajații DSP au obligația să stea printre e, ca să le pună masca. Este urât ce spuneți, dacă nu asigură acest lucru pe care l-au luat ca și angajament. Deci, din acest punct de vedere, organizatorii și cei pe care i-au angajat să asigure respectarea măsurilor, purtarea măștii, intrarea cu brățări, este răspunderea lor, nu a Direcției de Sănătate Publică. Sper să înțelegeți acest lucru, că nu direcția e lada de gunoi și totul trebuie aruncat în capul Direcției. Eu vă înțeleg, că nu e bine fără mască, dar nu este problema mea, sau a oamenilor din Direcție. Am controloat toate acele puncte din perspectiva respectării condițiilor igienico-sanitare, nu noi am autorizat Untold-ul, el vine autorizat de la București. Partea noastră este să verificăm respectarea condițiilor igienico-sanitare. Acuma, cu masca, este trecut în materialul prezentat când au primit aprobare, și pe care l-au prezentat și de la ședința de la prefectură, că anchetarea purtării măștii este în obligația lor. Acest lucru trebuie respectat și de cei care participă la festival, care trebuie să fie conștienți că pot primi sau răspândi virusul, dar este o măsură obligatorie pe care dânșii trebuie s-o respecte.

-Organizatorii spuneau ca au obligația de a verificarea măștii de protecție doar la intrarea în festival, și că e responsibilitatea lor de a o purta sau nu pe durata festivalului.

-Nu cred că este așa, nu. Sunt oameni de ordine în interior care trebuie să urmărească respectarea acestei măsuri. dacă e să mergem pe această idee, e normal că după ce intru, nu-mi mai are nimeni baiul! Nu cred așa ceva. Deci, trebuie ca cei care sunt în interior, poliția și restul autorităților cu acest atribut de control, să ia măsuri ca cei din interior să poarte mască. E o datorie a celor pe care i-au angajat pentru diverse activități de supraveghere, de respectare a măsurilor. Au acolo un pomelnic de măsuri asumate, vă rog să mă înțelegeți, asumate de cei care organizează festivalul. Nu este treaba DSP-ului, deci, dacă spuneți că nu se respectă această măsură, regretabil, pentru că așa au primit aprobările pe care le-au solicitat, cu condiția respectării acesteia, și cu condiția ca ei să asigure respectarea ei. Cine ar putea să asigure asta, la nu știu câți de mii de oameni câți sunt acolo, respectarea măsurilor, decât cei 7.000 de oameni de ordine pe care-i au în interiorul festivalului pentru diverse activități din planul de măsuri?”, a declarat Dorina Duma, adjunctul DSP Cluj.

 

Sursa: Europa FM

Adauga comentariu