Sute de clujeni merg prin noroi sau isi rup zilnic masinile. Primaria Cluj-Napoca a uitat sa execute lucrarile de intretinere promise pe strazile de la periferia orasului

Zeci de autorizatii de constructie au fost eliberate de Primaria Cluj-Napoca pe strazile Viile Dambul Rotund, Rubinului si Perlei. Cu toate acestea, in prag de iarna, reprezentantii administratiei locale au uitat promisiunile din primavara si implicit sa mai arunce cate o basculanta de pietris pentru ca noroiul si mizeria de pe strazile cu nume de metale pretioase, Rubinului si Perlei, sa poata avea un aspect circulabil. Locuitorii nu isi mai pun sperantele in promisiuluile lui Emil Boc si, incet, incet, din molozul rezultat in urma construirii noilor imobile, acopera drumul pentru ca in zilele ploioase sa nu mai fie nevoiti sa isi incalte cizmele de cauciuc. Motivul pentru care nu s-a executat nicio interventie de intretinere a celor doua strazi in acest an este ca prioritate au strazile cu mai multi locuitori.

La inceputul anului Ziar de Cluj relata situatia de Ev Mediu a celor cateva sute de locuitori de pe strazile Perlei si Rubinului care erau nevoiti sa parcurga sute de metri prin noroi, in bezna si sa isi care apa potabila tocmai de la izvoarele din padurea Faget. Prin numeroasele lor petitii cetatenii au incercat sa sensibilizeze administratia locala sa intervina daca nu pentru asfaltare macar pentru pietruirea strazii pentru a nu mai fi nevoiti in perioada in care ploua sau ninge sa isi ia cizmele de cauciuc. Satui de amanarile la nesfarsit si promisiunile desarte ale primariei, mai multi cetateni au folosit molozul rezultat din construirea noilor imobile la pietruirea strazii. 

“Am mai avut in curte cativa saci de resturi de boltari. I-am spart si i-am aruncat acolo mai jos in drum. Ce sa facem, daca atunci cand ploua trebuie sa ne luam cizmele de cauciuc. E mai greu cu copiii dimineata cand merg la scoala, dar speram ca pana la urma ne aude si pe noi cineva. Am tot sesizat la Primarie, dar de trei ani tot spun ca asfalteaza. Nu trebuie sa o asfalteze, macar sa arunce niste pietris, sa nu mai fie noroi”, a afirmat Viorel S., un locuitor de pe strada Perlei. 

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au recunoscut ca in acest an nu s-a intervenit decloc cu lucrari de intretinere pe cele doua strazi si ca cel mai probabil abia dupa ce vor fi finalizate si noile constructii se va lua in calcul o modernizare a zonei.

“Lucrarile se fac in functie de prioritati, de cate case sunt construite, de numarul de cetateni care locuiesc pe strada respectiva. Anul acesta s-a intervenit pe strazile care au avut prioritare din centrul orasului, iar in ceea ce priveste strazile Rubinului si Perlei, acolo este o zona in plina dezvoltare. Din moment ce se executa noi constructii, pe strada circula si masini cu gabarit mai mare, ceea ce, in cazul in care primaria intervine in modernizarea strazii ar fi o investitie inutila, deoarece s-ar deteriora strada prin circulatia masinilor respective. Dupa ce se va dezvolta zona vom interveni in modernizarea strazilor respective. Pana atunci le vom reaminti celor de la RADP sa ia in considerare si aceste doua strazi si sa execute lucrari de intretinere ”, au declarat reprezentantii biroului mass media din cadrul Primariei Cluj-Napoca. 

Planurile lucrarilor de intretinere a retelei de strazi nu pare a fi in favoarea celor care au reusit sa isi ridice o locuinta in zonele linistite de la periferia orasului in ultimii ani cum sunt cetatenii de pe Strada Rubinului si Perlei. Reprezentantii municipalitatii continua sa promita si sa impoziteze fara vreo finalitate. Nu ar fi de mirare ca in cazul in care Emil Boc si-ar dori sa obtina cateva voturi din partea locuitorilor celor doua strazi, sa vedem in primavara cum angajatii RADP vor lua cu asalt zona si vor nivela caile de acces, astfel incat cetatenii sa mai fie amagiti inca o data pana dupa ziua alegerilor.

Adauga comentariu