Susținătorii primarului din Baciu, răsplătiți cu contracte din bani publici: o firmă de asigurări îl va consilia pe primarul Balasz Janos pe probleme de comunicare

Primarul din Baciu nu îi uită pe cei care l-au susținut pentru obținerea unui nou mandat. Una dintre admiratoarele sale, Totszegi Ștefania, acționar la o firmă de asigurări, a primit prin încredințare directă un contract în valoare de 14.000 de euro pentru a-l consilia pe primarul Balasz Ianos.

Primăria comunei Baciu a încheiat un contract pentru servicii de consultanță, consiliere și informare cu firma S.C. A&C CONSASIG S.R.L. Contractul în valoare de 69.900,00  RON (14.306,77  EUR) a fost obținut prin încredințare directă.

Contractul presupune servicii dedicate de consiliere si de consultanţă, elaborare şi implementare proiecte de dezvoltare comunitară, precum şi de promovare a unităţii administrativ teritoriale, comuna Baciu:

  • - consilierea primarului comunei Baciu pe probleme specifice;
  • - consultanţă în elaborarea rapoartelor anuale de activitate ale Primăriei, în colaborare cu personalul angajat;
  • - informări periodice cu privire la problemele de interes public;
  • - informarea populaţiei comunei Baciu cu privire la oportunităţile de dezvoltare;
  • - facilitarea comunicarii între administraţia locală şi diverse societăţi/ONG-uri în vederea realizării de parteneriate pentru dezvoltarea durabilă a comunei; - gestionarea relaţiei cu mass-media ;
  • - gestionarea relaţiei cu autorităţile administrative judeţene ;
  • - orice alte atribuţii stabilite de primar, verbal, via email ori prin dispoziţie scrisă 

La o primă privire această achiziție nu pare ieșită din comun, doar că firma câștigătoare are ca și obiect de activitate activitati ale agenților si broker-ilor de asigurări, în vanzarea, negocierea sau solicitarea de anuități și polițe de asigurare și reasigurare. Practic o firmă de asigurări a primit un contract de 14.000 de euro pentru a-l consilia pe primar în probleme de comunicare. Nu putem să nu ne întrebăm ce sfaturi ar putea primi edilul de la agenții de asigurări când e vorba de relația cu cetățenii, cu alte instituții sau chiar cu masa media. 

Acest contract apare însă într-o altă lumină în momentul când aflăm că cea care deține 50% din acțiunile firmei, Totszegi Stefania, este o susținătoare declarată a primarului din Baciu, după cum o arată o poză postată pe pagina sa de Facebook. În aceste condiții pare tot mai posibil să fie vorba de un contract cu dedicație prin care primarul Balasz Ianos își arată mulțumirea pentru susținerea pe care a primit-o în campania electorală.

Firma S.C. A&C CONSASIG S.R.L este deținută de: (50%) Totszegi Stefania, (33%) Adam Constantin Dorel, 17%) ASICONS PRIVATE SOLUTIONS SRL.

 În 2019 a avut o cifră de afaceri de și profit 92.691 de euro și profit de 84.880 de euro.

 

Adauga comentariu