Supermarket in locul spatiului destinat plimbarii cainilor in Manastur

Se preconizeaza constructia unui nou magazin Lidl in cartierul Manastur. Zona vizata este spatiul verde de langa biserica de pe strada Primaverii, zona destinata pentru plimbarea cainilor.

In timp ce reprezentantii municipalitatii sunt preocupati de doi ani sa caute spatii potrivite pentru a amenaja parcuri pentru caini spatiile existente sunt in pericol de a fi desfiintate.
Lidl Romania solicita schimbarea regimului terenului respectiv in asa fel incat sa poata construi acolo un magazin cu regim de inaltime D+P.

Societatea si-a anuntat intentia de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal in 15 mai pe un panou amplasat la fata locului.

Pe site-ul Primariei anuntul a aparut abia ieri, la aproape o luna, dupa ce Ziar de Cluj a adresat intrebari institutiei in acest sens. Reprezentantii Primariei spun ca deocamdata nu este nimic stabilit in ceea ce priveste terenul in cauza.

“Este o procedura prealabila pe care trebuie s-o faca inainte de a intra in Comisia de Urbanism, cea care poate sa aprobe sau sa respinga initiativa. Nu se stie data la care va intra in Comisie”, au precizat reprezentantii Primariei.

In argumentarea expusa pe panou se arata ca se doreste trecerea terenului din zona F in zona “CM2 pentru a face posibila construirea unui spatiu commercial cu regim de inaltime D+P”.
Potrivit PUG zona F inseamna zona activitatilor legate de culte, iar CM2 este “zona mixta continand institutii, servicii si echipamente publice, servicii de interes general (servicii manageriale, tehnice, profesionale, sociale, collective si personale, comert, hoteluri, restaurante, loisir), activitati productive mici, nepoluante si locuinte”.

Avand in vedere ca anuntul pe site-ul Primariei s-a publicat abia ieri, s-a prelungit si termenul in care doritorii pot trimite observatii – 15 zile de la data publicarii anuntului. Documentatiile vor fi apoi analizate de Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism intr-o sedinta publica.

Cat priveste locurile de plimbat cainii, pe hartie in Cluj-Napoca ar fi nu mai putin de 28 de spatii. Realitatea arata, insa, cu totul diferit.

Foto: Facebook

Comentarii

Ana

14.06.2014 15:10

Nu mai bine ar face constructia in locul parcului ca si asa sunt destule. Locuri de plimbat caini nu prea gasesti in Cluj. In loc sa amenajeze le distug si pe cele care exista...

rodia

14.06.2014 15:48

Sigur se va gasi un loc adecvat pt. plimbarea ciinilor, normal ar fi unul ingradit nu un maidan de mizeri cum e acum, spatiul de pe cal. Floresti unde a a foet PECO  ingradit si aranjat putin ar fi posibil?

catelu

14.06.2014 16:29

Jurnalisti de ocazie, de ce va place sa mintiti? Acel teren *NU* zona destinata pentru plimbarea cainilor.E un teren viran lasat in grija nimanui, privat sau nu, dar pe departe nu e loc de plimbat potaile. 

Eu

16.06.2014 14:57

Potaie, stimabil domn, esti dumneata, vorbeste frumos, noi despre copilul tau nu spunem "puradel"

naiba

15.06.2014 09:38

Ma intreb cate supermarketuri se mai pot infiinta ? Are populatia bani, nu gluma. Jnapanilor de la Lidl, care au 90% marfa de import, le doresc faliment grabnic.

Gg

19.11.2015 09:55

Faliment grabnic, asa! Porcii! Unde vad un loc micut verde, sa il distruga!

Bula

15.06.2014 19:12

Si ce daca se construieste un supermarket? Putea fi si un parc, categoric cu conditia sa fie curat, amenajat bine! Prefer orice in locul mizeriilor si a rahatilor in care calcam cand trecem pe acolo.

Victor

16.09.2014 14:00

Domnule "cetatean" , dar de ce sa nu circulati pe trotuar , cine va impinge sa calcati in "cacat" ... doar vorba aia : cine se aseamana , se aduna" eventual! In rest , da ... ar trebui amendati DRASTIC toti cei care au caini si nu fac curat dupa ei , cand ies cu acestia la plimbare( am caine , zilnic curat rahatul cand ies cu el )!

cristina

06.10.2014 19:43

Ce penibili sunteti, umblati cu rahati in buzunare/geanta de dragul de a avea caine.Dezgustator!

Anonima

18.11.2015 23:47

Penibila esti tu, draga Cristina pentru ceea ce ai spus!!! Sau tu preferi sa calci in rahati?? Da, umblu cu pungi in buzunar si in geanta si strang dupa cainele meu din respect pentru mine in primul rand si pentru ceei ca tine! Pentru ca asa trebuie sa faci intr-o tara civilizata. Daca au un caine, ai o responsabilitate fata de el si de cei din jur. .P.S. Cred ca nimeni nu umbla cu rahati in buzunar/geanta, dar daca vrei eu ti-l dau pe cel al cainelui meu sa iti umpli gentile ca are destul. ;)

Dr. Clean

19.11.2015 00:54

Vai stimabila doamna, sa inteleg ca dumneavoastra nu va kahkaţi?! sau nu va stergeti?!Ar trebui sa mergeti de urgenta la medic, initial un psihiatru si apoi un proctolog care sa va caute creierul care va lipseste.

Octavian

19.11.2015 01:12

Ratati ca tine avem,si va lasam in pace...dar strangem dupa prostiile care le faceti.Daca te prind vreodata,iti umplu gura cu rahat de caine...sa nu mai comentezi atata.

Mm

15.06.2014 23:17

De ce mai avem nevoie de INCA un supermarket???

Detinator de "a...

16.06.2014 21:52

Pentru ca peste drum la 20m este Profi,Peste bloc la 100m e Piata Ion Mester, si in cealalta directie la 2 stradute distanta e Kaufland :)Pentru ca la Big, 2 blocuri mai incolo este Carrefour :) DE AIA!PESTE 20 DE POMI SI UN PIC DE IARBA, baga buldozerul si toarna beton, ca "E musai!" Doar nu degeaba suntem la ultimul loc din tara la spatiul verde/locuitor.

Pato Robert

18.11.2015 21:57

Deocamdata e un spatiu verde neamenajat. Dar si asa e mai frumos decat inca o costructie de beon avand in vedere ca Manasturul e exagerat de aglomerat. 

radu7

19.11.2015 10:31

de ce nu fac lidl pe calea floresti in fosta pompa petrom?

gicu

30.01.2017 09:40

Mai bine niste locuri de parcare, daca tot nu va place verdeata.. Si daca tot vreti bani la bugetul local. Nu e cat spaga de la lidl, dar macar ajutati cetatenii.

Adauga comentariu