Supercom nu intra in Cluj, primaria se asteapta la contestatii

Atribuirea contractului de salubrizare stradala catre firma Supercom SA din Bucuresti a incins spritele la Cluj-Napoca. Mai multe voci sustin ca licitatia a fost “aranjata” in favoarea societatii detinuta de fostul deputat PSD Ilie Ciuclea. Primaria nu va semna contractul cu societatea castigatoare pana va trece perioada contestatiilor, respectiv 31 martie. In aceste conditii, contractul cu vechii operatori de salubrizare stradala, Rosal si Brantner-Veres, ar mai putea fi prelungit.

Contractul de salubrizare cu firma Supercom nu va fi semnat, pana va trece perioada contestatiilor, care este 31 martie.

“Deocamdata nu avem informatii potrivit carora s-ar fi pus contestatii de catre ceilalti participanti la licitatie. Constestatiile se pot depune la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si in instanta”, a declarat Oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Totusi, reprezentantii celorlate firme care au depus oferte nu sunt multumiti de rezultat, si este foarte posibil sa conteste rezultatul licitatiei. Pentru lotul I, au mai depus oferte Romprest Service SA, RER Ecologic Service Oradea si Rosal Group SA. Pentru lotul II, interesul a fost mai mare, iar oferte au depus, pe langa firma bucuresteana si societatile Romprest Service SA,  RER Ecologic Service Oradea, Rosal Group SA, Brantner-Veres SA si SC Polaris M Holding SRL.

Contractul vechi, prelungit cat este nevoie

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca arata, in aceste conditii, ca vechiul contract de salubrizare va fi prelungit atat cat este nevoie.

“Cand este vorba de un contract de servicii si utilitati publice, procedura este prelungirea contractului initial, atat cat este nevoie”, a mai spus Oana Buzatu.

Contractul initial este castigat la Cluj-Napoca de firmele Rosal si Brantner-Veres, inca din 2005. Contractul a expirat, insa, in octombrie 2013. Valoarea anuala a contractului detinut acum de firmele Brantner Veres si Rosal este de 18 milioane de lei.

Supercom salubrizeaza Resita si Targoviste

Supercom SA, firma condusa de Ilie Ionel Ciuclea, fost deputat PSD in legislatura 2004-2008, trecut apoi la UNPR, cu legaturi stranse si transpolitice cu grei precum Neculai Ontanu, Elena Udrea, Dorin Cocos, a castigat in ultimii ani mai multe contracte publice, in intreaga tara.

Anul acesta, si-a adjudecat dreptul de salubriza parcurile si zonele verzi din municipiul Resita, contra sumei de 1,2 milioane de lei.

Societatea are incheiate o serie de contracte cu mai multe spitale din tara, printre care Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din Bucuresti, unde ofera servicii de salubrizare si de eliminare a deseurilor.

Contract de 270 de milioane de lei in Dambovita

In 2010, aceeasi firma a castigat contractul de salubrizare in Dambovita, mai exact municipile Targoviste si Moreni, mai multe orase si 82 de comune din zona rurala a judetului. Valoarea contractului este de 270 de milioane de lei.

La Cluj-Napoca, Supercom a depus oferta cea mai avantajoasa, iar comisia de licitatie a desemnat-o castigatoare. Contractul de concesiune a serviciilor de salubrizare stradala si deszapezire se ridica la peste 137 de milioane de lei. Cei care au facut parte din comisia de licitatie sunt: Virgil Porutiu (presedinte), Lucia Lupea (sef birou), Ioan Bogdan (sef serviciu), Adrian Magurean (sef serviciu tehnic), Mircea Abrudan (sef serviciu), Marius Coros (inspector de specialitate) si Mariana Capota (inspector).


Foto: sptfm.ro

Adauga comentariu