Supercom intră în forță în județul Cluj. După Cluj-Napoca, va ridica deșeurile și din Turda, Câmpia Turzii, Dej și 31 de comune

Firma din București Supercom câștigă contract după contract în județul Cluj. După ce a câștigat licitația organizată de municipiul Cluj-Napoca pentru servicii de salubrizare și deszăpezire pe Lotul I, un contract pe cinci ani cu o valoare de 74.455.100 lei, Supercom a obținut alte două contracte de la Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj a finalizat, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, licitația publică având drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, pe Loturilor 2 și 3. Aceste loturi cuprind municipiile Turda, Câmpia-Turzii și Dej precum și 32 de comune situate în proximitatea acestora. 

În urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse pe cele două loturi, au fost declarate câștigătoare propunerile înaintate de S.C. Supercom SA, respectiv 139.563.089,07 lei pentru Lotul 2 și 134.004.396,78 lei pentru Lotul 3.

„Principala veste bună pentru locuitorii din aceste zone este că scade, astfel, semnificativ prețul pe care îl au de achitat în schimbul acestui serviciu. Este un pas extrem de important pe care îl facem în direcția rezolvării pe termen lung a problemei deșeurilor în întreg județul”, a declarat Alin Tișe, președintele forului administrativ județean

Astfel, noile tarife pe care le vor achita în fiecare lună clujenii din aceste localități vor fi:

Lotul 2: Turda - Câmpia Turzii

Mediul Urban/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,81 lei

                                                            pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,76 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,48 lei

                                                           pentru colectarea deșeurilor reziduale: 2,61 lei

 

Lotul 3: Gherla -Dej

Mediul Urban/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 2,39 lei

pentru colectarea deșeurilor reziduale: 5,03 lei

Mediul Rural/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,91 lei

                                                           pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,15 lei

 

În ceea ce privește licitația aferentă Lotului 1 – zona Cluj-Napoca și zona Huedin, ofertele tehnice și financiare depuse sunt în etapa de evaluare.

Supercom este deținută de Lordul Gunoaielor, Ilie Ciucle,  fost prim-vicepreședinte al UNPR București și ex- senator PSD în perioada 2004-2008. Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. 

Compania Supercom a avut anul anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Ciuclea este administratorul și acționarul majoritar al firmei. Ciuclea este principalul acționar, dar firma este una de familie, mai multe rude ale acestuia deținând acțiuni în cadrul companiei.

Supercom a câștigat în ultimii 10 ani 329.344.337,00 bani publici din contractele derulate cu diverse primării și instituții ale statului.  

Citește și:

Rosal, aruncată la groapa de gunoi a istoriei. Supercom, firma ”Lordului gunoaielor”, se va ocupa de salubrizare și deszăpezire

Adauga comentariu