Super Dan, super grobian! Arbitrii din România s-au unit împotriva lui Dan Petrescu „Ar trebui suspendat 10 meciuri!”

Fotbalul nu este un sport pentru domnișoare, așa cum nici stadionul nu e biserică, însă Dan Petrescu a devenit în ultimii ani inamicul public numărul unu pentru arbitri și pentru jucători.

Motivul? Limbajul de mahala folosit de antrenor. Fie că-și înjură jucătorii, fie că înjură arbitrul, Petrescu nu se poate abține din a scoate pe gură tot felul de organe genitale, sfinți și morți. 

Ultima victimă a lui Petrescu a fost arbitrul Sebastian Colțescu, în timpul partidei Astra - CFR Cluj. Gazeta Sporturilor a consemnat faptul că arbitrul a cedat psihic în momentul în care a fost înjurat, în repetate rânduri, de mamă. Mamă care murise recent. Vorbim despre același Sebastian Colțescu care a fost aproape să se sinucidă în 2008.

Astfel, sătui de comportamentul lui Petrescu, arbitrii din România s-au unit împotriva antrenorului de la CFR Cluj și au depus o scrisoare manifest la FRF și CCA. 

"Este inadmisibil nivelul la care s-a ajuns. Este strigător la cer să auzi din gura unui antrenor, care ar trebui să fie un exemplu, înjurături de morți, de mamă, de familie și de copii. Trebuie să terminăm odată cu aceste derapaje absolut grosolane.

Nu intrăm pe teren să ieșim morți sau să ne batem ca pe front. Este pur și simplu un sport! Cuvintele lui Petrescu sunt șocante! Nu doar că un coleg al nostru și-a pierdut mama de curând, pur și simplu ele n-au ce căuta în fotbal", a declarat unul dintre inițiatorii scrisorii pentru Gazeta Sporturilor.

Că Dan Petrescu are o problemă de comportament o spune până și Meme Stoica, fostul colaborator al antrenorului de la Unirea Urziceni: „Că-și înjură de morți jucătorii e problema lui, dar nu e normal să te comporți așa. Am lucrat cu Petrescu și știu foarte bine cum îi înjura pe jucători. Dacă înjuri în modul ăsta, deja e spre penal. N-ai cum să faci așa ceva!”. Când Meme Stoica, un personaj care a făcut închisoare și care a lovit un suporter îți spune că e timpul să te liniștești, e clar că s-a depășit o limită. 

De asemenea, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, crede că Dan Petrescu trebuie suspendat 10 meciuri: „Dan Petrescu și-a îngropat echipa! N-ai voie să te comporți așa, să înjuri în halul ăsta. Ar trebui suspendat 10 meciuri!".

Super Dan, super grobian. 


Adauga comentariu