Sunt proxeneți la Gherla? Că s-ar muta domnul Cîmpean la Secția Rurală, mai ales că domnului comisar Alin Marc i s-a prăbușit cariera

De curând, pe mod silențios, un comisar faimos din județul Cluj aproape că a trecut într-un soi de rezervă activă. Alin Dorel Marc, comisar șef de poliție, care a ocupat în ultimul an, prin împuternicire, funcția executivă de la Secția 7 Poliție Rurală Gherla, a rămas fără avizul de acces la informații clasificate (știți voi, ORNISS-ul mult iubit). Așa tare i s-a prăbușit cariera domnului Marc, încât aproape că a primit o invitație desenată pe cer: „pleacă din IPJ Cluj” (o povestioară cu postul lui de la Huedin, care e ocupat de Daniel Ionel Dinu și multe altele). Eh, dar Marc are oamenii lui la București, care-i dau curaj și îi spun să aibă răbdare. Oricum, cu Marc pus la dispoziție, postul de la Poliția Rurală Gherla este scos la concurs.

Ghiciți ce ne-au spus vrăbiuțele? Cum Marc nu mai poate ocupa o funcție de conducere fără ORNIS, bine, nici alte funcții mai mici pentru că e pus la dispoziție, un vechi client al Ziar de Cluj se vrea mai aproape de casă: Alin Cîmpean.

O să vă spun o povestioară, dar nu înainte de a reaminti că Ziar de Cluj a publicat fotografia cu Alin Cîmpean, cel care anul trecut, din funcția de șef al Poliției Dej, se chefuia în plină pandemie la cabană cu interlopi și proxenenți. Știți voi, la Control Intern și-a bătut joc de colegi și le-a prezentat poza cu data efectuării modificată, etc.

Eh, dar lui Cîmpean, despre care se știa că era un judiciarist excepțional, i s-a mai dat o șansă. Fiind adus la Cluj-Napoca, să facă treabă bună și să se reabiliteze. Foarte bine.
La patru luni de la episodul cu cheful de pe valea Tărpiului, Ziar de Cluj se pregătea să-l laude pe Alin Cîmpean pentru că din funcția de la Cluj-Napoca a depistat hoți de aparatură medicală.

Însuși Ciprian Rus, șeful Poliției Municipiului Cluj, care a fost ”împărat” al IPJ Cluj pentru mai PUȚIN de trei luni (wink,wink) ni l-a lăudat. Cu bună credință, Ziar de Cluj a vrut să le arate cititorilor că ”mustrarea” lui Cîmpean a dat roade și că acesta se reabilitează cu succes. Dar ce să vezi, aia cu Alin Câmpean care a făcut muncă titanică, depistându-i pe hoți și recuperând aparatura medicală a fost un fucking bullshit, dosarul fiind finalizat aproape integral și ”furat” de împăratul temporar de la polițiștii care au făcut cercetările pentru a-i fi predat la cheie lui Cîmpean, să dea bine.

Acum, să ne înțelegem, Cîmpean nu e acuzat că ar fi șpăgar, hoț, bătăuș sau sifon (ca alții care nici nu mai merg la București că au făcut ei rost de numerele de telefon a unor mitici din IGPR, iar sifonatul curge pe Whatsapp, Signal, Telegram și Threema - dacă pe ultima n-o știți e pentru că n-aveți lvl mare la ”raportări”). Cîmpean, în opinia noastră, își pierduse potența la Dej. Adică să mergi la ciorbe în restaurante închise, doar tu și proxeneții, și să nu le faci nimic, tu fiind șeful poliției DEJ, ei fiind milionarii cu LV (d-ăla original, nu de la Piața Mărăști sau târgul de miercurea din Câmpia Turzii), înseamnă clar că le dădeai putere. Că transmiteai secției tale că ăia-s noua ta ”familie”. Și secția l-a cam ascultat pe Cîmpean, că alți polițiști mergeau la lăutari și la fotbal cu peștișorii de la DIEJ.

Deci? Sunt proxeneți pe satele de lângă Gherla? Că poate dacă sunt, de data asta domnul Cîmpean, dacă ajunge șef la Poliția Rurală Gherla, îi prinde și nu se mai împrietenește cu ei ca la Dej. 

 

Adauga comentariu