Șulea vrea să scoată prin votul consilierilor castanele de pe foc. Ce se întâmplă cu gunoiul din Florești și de ce e acuzat primarul de abuz în serviciu

Joi, 4 mai, de la ora 16.00, la Florești are loc o ședință de Consiliu Local în care se va discuta prelungirea înțelegerii cu actuala firmă de salubritate, care a reușit să curețe comuna în câteva zile, după ce vechiul operator, Quatro Eco Salub o transformase în Napoli.

Din surse anonime, ziarul Cluj 100% a primit informații referitoare la decizia primarului de a suspenda pentru 90 de zile activitatea firmei de salubritate Quatro Eco Salub, și cum s-a ajuns să fie preluată de Strict Prest. Întrebarea noastră rămâne în baza a ce se face această prelungire de 90 de zile pentru Strict Prest?

„Strict Prest a intrat pentru 90 de zile. În 90 de zile Quatro Eco Salub trebuia să informeze Primăria Florești să spună dacă putem sau nu putem. Consilierii locali nu au primit nici o hârtie de la Quatro Eco Salub în care nu putem să continuăm. Nu știu în baza cărei legi primarul a luat decizia unilateral fără să se consulte cu consilierii. Era o decizie pe care trebuia să o ia Consiliul, ca să intre Strict Prest-ul. Astăzi tot el trebuie să-și asume, dacă și-a asumat-o pe prima, nu noi trebuie să facem prelungirea.

Primăria trebuia să pregătească caietul de sarcini pentru salubrizare, în aceste 90 de zile, pentru că ei în momentul în care au scos Quatro Eco Salub, ar trebui să se facă licitație. Însă, nu era neapărat de licitație, pentru că în ziua 89 putea să vină Quatro Eco Salub și să zică, da putem. Dar conform contractului de delegare Quatro Eco este obligat să mai presteze încă trei luni de zile până când se face licitația. Asta ar fi calea legală, nu prelungirea lui Strict Prest. Este un abuz în serviciu”, ne-au declarat sursele noastre.

Concluzia este că cei de la Quatro Eco Salub dispuneau de patru mașini, dintre care doar două erau funcționale. Astfel în aceste 90 de zile, cei de la QES ar fi trebuit să-și modernizeze mașinile, însă problemele financiare create la Polus, i-ar fi împiedicat acest lucru.
Contactat de redactorul Cluj 100%, primarul Horia Șulea a declarat că astăzi Floreștiul este o localitate curată și civilizată și că este vorba de un management defectuos în chestiunea deșeurilor.

“Probabil că s-au  chinuit foarte mult să ajungă în situația de a nega deșeurile din Florești o grămadă de vreme. În opinia mea este vorba de un management defectuos și în același timp o lipsă de responsabilitate din partea celor care fac parte din comitetul A.D.I Gelu Voievod. Știți bine că la începutul anului am ajuns în situația în care cei de la Quatro Eco Salub ne-au adus la cunoștință faptul că nu mai pot să ridice gunoiul din ce știu eu care motive, motiv pentru care noi am ajuns în situația disperată. Astăzi Floreștiul este curat, este o localitate normală, civilizată, la nivelul civilizației floreștenilor români. Nu discut pe termeni pe care eu nu îi dețin. Că au avut contract cu unii sau alții, din punctul meu de vedere și al Consiliului Local, treaba este foarte clară. Ei aveau delegare de gestiune, în ceea ce privește adunarea deșeurilor menajere din Florești, delegare în baza căreia era un contract, contract care nu a fost respectat. Motiv pentru care s-a ajuns în situația pe care o știm cu toții”, a declarat Horia Șulea.

 

Adauga comentariu