Şulea se laudă că Floreştiul e curat, dar nu vede depozitările ilegale de pe malul Someşului

Primăria Floreşti se laudă că, după suspendarea contractului cu firma Quatro Eco Salub privind serviciul de salubrizare al comunei, nu mai sunt gunoaie pe străzi. Din nefericire, realitate este cu totul alta decât cea prezentată de primarul Horia Şulea pe reţelele de socializare. 


Depozitările ilegale de gunoi pe raza comunei Floreşti au devenit o problemă nu doar pentru locuitorii din sat, ci şi  pentru cei din municipiul Cluj-Napoca. În zona străzii Balastierei s-a format un adevărat depozit ilegal de deşeuri pe malul Someşului însă cei responsabili de sancţionarea celor care aruncă deşeurile la voia întîâplării se fac că nu văd. PET-urile şi alte resturi menajere dinnefericire ajung să plutească până în centrul oraşului de cinci stele Cluj-Napoca.


La câţiva paşi de clădirea Primăriei Floreşti s-a format de ani buni o rampă clandestină de gunoi. Prin Departamentul de Protecţie a Mediului al Poliţiei Locale Floreşti  proprietarul unui imobil aflat în construcţie de pe strada Balastierei a fost sancţionat şi obligat să îşi împrejmuiască parcela pe care diferite persoane depozitau ilegal gunoaie. 

Proprietarul în cauză s-a conformat şi şi-a împrejmuit terenul, iar  grămada de gunoi s-a mutat pe trotuar. Primăria se laudă că în Floreşti nu mai sunt gunoaie, ca urmare a suspendării contractului cu firma falimentară Quatro Eco Salub; dar realitatea e alta.

Nu ştim ce curăţenie face Şulea şi în care Floreşti, dar pe malul Someşului e jale. Garda de Mediu ar putea liniştită să mai facă câte o vizită în cea mai mare comună din ţară, măcar poate de teama amenzilor administraţia floreşteană să demareze o acţiune de identificare a celor care cu nesimţire îşi aruncă, de ani buni, resturile menajere pe strada Balastierei. 

Adauga comentariu