Șulea ia credit pentru Centura de Sud din Florești

Primarul Horia Șulea le promite din nou floreștenilor, în an electoral, realizarea Centurii de Sud. Prima promisiune datează din 2016, adică tot înaintea alegerilor locale. Între timp, lucrările au fost pornite, pentru a oferi credibilitate declarațiilor făcute de primar, dar apoi șantierul a fost abandonat și contractul cu Diferit a fost reziliat.

”Iată-ne în fața unui nou buget, cel aferent anului 2020. El a fost construit pe o proiecție bugetară de 90,025 milioane lei plus suma aferentă noii linii de credit în valoare de 44,315 milioane lei, destinată execuției Drumului de Legătură Sud (vechea linie de credit a fost stinsă, necheltuindu-se de acolo nici un ban)”, este mesajul transmis de Șulea.

Șulea a mai luat un credit de 44 de milioane și în 2016, pe care zice el că nu a cheltuit-o. Nu a avut pe ce să o cheltuie, dacă centura a fost doar un proiect de campanie.

Citește și:

Cum a mințit Șulea în 2016 că în 6 luni e gata Centura de Sud Florești și a început lucrările fără exproprieri. Acum plătește avocat să rezolve problemele cu terenurile

Floreștenii au așteptat tot mandatul ca această lucrare, ce trebuia să fie finalizată în șase luni, să fie realizată. Centura Sud ar ajuta la decongestionareea traficului din Florești, preluând o parte din traficul de pe drumul de legătură Nord și de pe DN1. 

Șulea tocmai a pierdut sprijinul politic al PNL pentru un nou mandat, candidatul liberalilor urmând să fie actualul viceprimar Bogdan Piuvariu. În ciuda acestui fapt, Șulea este dispus să candideze chiar și din postura de independent în încercarea de a obține al treilea mandat de primar al comunei Florești.

Lucrările la Centura de Sud au început în 2016, după ce primarul Horia Șulea anunțase că Diferit SRL va executa noul drum de legătură cu oraşul Cluj-Napoca. Aceasta oferise cel mai mic preţ, 28,4 milioane lei, în cadrul licitaţiei la care se mai înscriseseră alţi opt constructori. 

Ulterior, firma Diferit, executantul lucrărilor la Centura de Sud Florești, a solicitat mai mulți bani pentru acest proiect. Lucrările au fost blocate, după ce Primăria Florești a fost chemată în judecată de către constructor. 

 

Adauga comentariu