Șulea face exproprieri pentru lărgirea străzilor din Florești: a aflat și el că se circulă greu în comună

După doi ani de mandat, Șulea descoperă și el că circulația pe străduțele din Florești se desfășoară cu greutate. Astfel că, la final de mandat a descoperit că are la dispoziție varianta exproprierilor pentru a lărgi drumuri.

”Acele exproprieri suntem nevoiți să le facem pentru a crea condiții mai bune în ceea ce privește deplasarea în comuna Florești. Aș vrea să fac o înșiruirea a acestor exproprieri în ordinea urgențelor. Primele două vor fi cele de pe strada Someșului intersecție cu Avram Iancu astfel încât accestul spre zona străzilor Tineretului, Someșului, Cardinal Iuliu Hosu, Cloșca și Crișan să se facă mult mai facil, iar impedimentele pe care le întâmpină azi în mod deosebit conducătorii autobuzelor de la Compania de Transport Public să dispară. Vom demara procedura de expropiere de pe porțiunea de pe strada Șesul de Sus, zona îngustă de la Tera. De asemenea, vom continua această procedură și în zona vest a Floreștiului, capătul străzii Șesul de Sus cu ieșire în DN, astfel încât să mai putem avea o intrare spre zona de sud-vest a Floreștiului, adică străzile Urușag, Porii și binenînțeles Eroilor. În același timp am gândit o procedură în capătul străzii Iazului, astfel încât locuitorii străzii respective să mai aibă încă o șansă de a ieși în strada Avram Iancu/ DN1”, potrivit lui Șulea.

Timp de două mandate, primarul a aprobat pe bandă rulantă proiecte imobiliare pe fiecare bucată de teren, iar acum descoperă și el că infrastrucutra este deficitară. Floreștenii stau cu orele în trafic deoarece străduțele din comună sunt prea mici pentru afluxul extrem de mare de mașini. Problema infrastructurii trebuia să fie rezolvată înainte de de a fi aprobate toate acele blocuri de locuințe. Dar, și la Florești, la fel ca și la Cluj, se încearcă rezolvarea problemelor de trafic doar când cetățenii rămân blocați în trafic.

”Această porțiune îngustă e sursa multor nervi în trafic, șoferii care după un drum și așa aglomerat din Cluj-Napoca în Florești, ajung în cele din urmă la „Strâmtoarea Terra”.De fapt, nu porțiunea îngustă e sursa nervilor din trafic, ci incompetența administrației locale, care nu este în stare să gasească o rezolvare pentru această situație. Dacă vi se pare de necrezut imaginea, luați în calcul că prin acel loc se întâlnesc autobuze care circulă în sensuri opuse”, este una dintre multe postări ale cetățenilor nemulțumiți din Florești.

Acolo casele sunt chiar la stradă, oare ce va expropria Șulea, va ajunge să dărâme construcții?

 

Situația este la fel de gravă și în zona străzilor Șesul de Sus, Tineretului, Cardinal Iuliu Hosu. Acolo, cetățenii de pe mai multe străduțe așteaptă zeci de minute pentru a ajunge pe strada Șesul de Sus deoarece foarte greu sunt lăsați să iasă, având în vedere că toată lumea se grăbește. 

 

 

Adauga comentariu