Diete

Sucurile de fructe si legume

Pretioase si de neinlocuit pentru numerosi bolnavi carora le amelioreaza sau le vindeca bolile, sucurile de fructe si legume sunt alimente energetice inegalabile, dar si mijloace eficace de prevenire a imbolnavirilor. Un litru de suc de struguri sau ananas, cu cele 800-900 de calorii, poate echivala, din punct de vedere energetic cu 1,3 l lapte, 650 g carne si 10 oua.

 

Iata cateva proprietati terapeutice ale catorva sucuri:
– Sucul de lamaie e indicat in ulcere gastrice, iar datorita proprietatilor lui depurative sangvine se recomanda a fi consummate zilnic.
– Sucul de ananas contine, pe langa vitamine si saruri minerale, un ferment digestiv puternic. Este indicat in insuficiente digestive, tulburari de crestere si convalescente. Este un bun dezintoxicant.
– Sucul de mandarine e revitalizant si, prin bromul continut, are proprietati sedative.
– Sucul de portocala este tonic, fluidifiant sangvin si protector vascular.
– Sucul de grepfruit este digestiv, depurativ, stimulant hepatic, drenor al vezicii biliare, fluidifiant sangvin si protector vascular.
– Sucul de mere este tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic, antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ.
– Sucul de struguri este stimulant, remineralizant, dezintoxicant, indicat in artritism, reumatism, guta, tulburari de hipertensiune, enterita, congestie hepatica. O cura de 1-2 litri de suc timp de cateva zile va folosi obezilor si celor surmenati.
– Sucul de sfecla este un energetic, indicat anemicilor, celor care nu consuma suficiente minerale, precum si celor bolnavi de tuberculoza.
– Sucul de morcovi este indicat in ulcere gastro-duodenale, colite, enterite, diaree sau in constipatii, afectiuni hepatobiliare, intoxicatii, dermatoze.
– Sucul de telina e drenor hepatic si renal, tonic al sistemului nervos, depurativ, antireumatismal, antiseptic.
– Sucul de spanac e regenator sangvin si remineralizant. Se recomanda in anemii, convalescente, oboseli fizice si intelectuale.
– Sucul de ceapa e indicat diabeticilor, reumaticilor, suferinzilor de prostata, celor obositi sau cu edeme.
– Sucul de praz e diuretic, eliminator al acidului uric, indicat in reumatisme, guta, litiaze urinare.
– Sucul de cartofi, desi neplacut la gust, e indicat in ulcere gastro-duodenale, jumatate de pahar, de 4-5 ori pe zit imp de o luna.
– Sucul de redichi e stimulant hepatic, diuretic, antiseptic. Are efecte benefice in reumatism, inapetenta, litiaze biliare sau urinare.
– Sucul de rosii accelereaza formarea zaharului in sange, fiind un excelent enercizant natural in stari de epuizare. Prin continutul de elemente antitoxice, protejeaza ficatul si stimuleaza activitatea acestuia. Contracareaza efectele negative pe care le are consumul excesiv de preparate bogate in grasimi, deoarece ajuta organismul sa le metabolizeze repede.
– Fructele si legumele, consummate in stare naturala si indeosebi sub forma de suc, contin: zaharuri direct asimilabile, lipide, protide, mucilagii, factori antibiotici, principii hormonale diverse, vitamine, saruri minerale si  oligoelemente. Ele sunt o sursa vie de energie si sanatate si trebuie consumate constant in dieta noastra de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *