Subvențiile fermierilor nu figurează pe lista proiectelor „care nu suportă amânare”. Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, doar a „participat” la ședința de Guvern

Subvențiile fermierilor nu se află pe lista proiectelor „care nu suportă amânare” prezentată de premierul Florin Cîțu. Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a bifat „participarea” la ședință, chiar dacă sprijinul acordat fermierilor români este amânat de la o săptămână la alta. 

Potrivit anunțului făcut de Florin Cîțu, pe lista proiectelor prioritare nu figurează și acordarea subvențiilor promise fermierilor.

Astfel, nu sunt menționate și subvențiile fermierilor, mai exact plățile pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii, atât în sectorul vegetal cât și cel zootehnic, care dacă nu se aprobă astăzi ar fi deja la a doua amânare după ce miercuri, 14 aprilie, reuniunea miniștrilor s-a anulat din cauza unor neînțelegeri politice, semnalează agrointel.ro

Printre prioritățile Guvernului nu se află însă și ajutoarele pentru fermieri, care figurau pe agenda Executivului făcută ieri publică iar o ”retragere” a acesteia nu a fost anunțată oficial.


Fermierii așteaptă atât Ajutoarele Național Tranzitorii pentru sectorul vegetal cât și cele care se plătesc pentru ovine/caprine și bovine, cota de lapte și pe cap de animal.

În plus pe agenda de ieri a Guvernului figura și ajutorul de minimis acordat pentru cultivatorii de usturoi, proiect care de asemenea ar putea suferi o nouă amânare.

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, și-a anunțat doar „participarea” la ședința de Guvern pe rețelele de socializare. 


Adauga comentariu