Studiu: exercițiile fizice regulate reduc riscul de deces în urma bolilor infecțioase (precum COVID-19) cu mai mult de o treime, scad cu 31% șansele de îmbolnăvire și cresc eficacitatea vaccinurilor. Și atunci, de ce a închis Guwernerul sălile de sport?

„Studiu. Exercițiile fizice regulate reduc riscul de deces în urma bolilor infecțioase (precum COVID-19) cu mai mult de o treime. Totodată, scad cu 31% șansele de îmbolnăvire și cresc eficacitatea vaccinurilor”, titrează biziday.ro un articol care ne face să ne întrebăm, pe bună dreptate: și atunci, de ce a închis Guwernerul sălile de sport? De ciudă? Pentru că poate? Din ignoranță crasă?

Exercițiile fizice efectuate timp de 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, sunt necesare pentru că îmbunătățesc respirația, arată studiul realizat de mai mulți cercetători din lume și coordonat de Universitatea din Glasgow, scrie biziday.ro.

Activitățile recomandate includ mersul pe jos, alergarea, ciclismul și exercițiile de întărire musculară. De asemenea, activitatea fizică face vaccinurile cu până la 40% mai eficiente.

Liderul proiectului, profesor de dinamica comportamentului în sănătate, Sebastien Chastin, a declarat: „Am constatat că exercițiile fizice regulate măresc imunitatea la boli infecțioase cu 31% și cresc numărul de celule din organism aflate în prima linie de apărare”.

Grupul de studiu a inclus imunologi și epidemiologi de renume mondial, care au analizat sistematic, la scară completă, aproape 17 mii de studii epidemiologice din toată lumea, publicate în perioada ianuarie 1980 – aprilie 2020.

Adauga comentariu