Studentii, mai eficienti decat alesii locali: au initiat deja o campanie de combatere a cersetoriei

Ce n-au reusit sa faca alesii in ultimii ani, au reusit o mana de studenti constiinciosi. In timp ce consilierii locali promit de luni bune o campanie de combatere a cersetoriei in oras, Georgiana Opreanu, Sergiu Cristian Tiulimeanu si Laura Stan, toti studenti in anul I, au pus la punct un proiect sprijinit de Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, din cadrul UBB, de Inspectoratul Judetean de Politie si de DGASPC Cluj

Tinerii vor sa atraga atentia asupra asupra fenomenului cersetoriei, in special asupra copiilor care ajung sa ceara bani pe strada. Campania lor se numeste “Copilaria este un drept!”, iar mesajul pe care il transmit e “Ajuta-i, nu le oferi bani!”.

“Prin acest mesaj, noi dorim sa indemnam oamenii sa ia atitudine, sa se mobilizeze cu adevarat pentru a ajuta copiii cersetori. Mesajul face apel la dorinta de a schimba ceva in bine, care ii caracterizeaza in general pe studenti. Speram ca aceste schimbari atitudinale si comportamentele sa ajunga si la alti oameni”, spun ei.

Cu manutele si pe banii lor, cei trei studenti au facut sute de pliante pe care le vor imparti in oras si la facultatea la care studiaza.  

“Pentru a stopa cersetoria trebuie sa incepem mai intai cu schimbarea atitudinii si comportamentului nostru! Ajuta-i, nu le oferi bani! Ofera-le un camin, o masa calda,  jucarii, prieteni de joaca, sansa de a avea acces la educatie, de a primi afectiune, de a avea o copilarie!”, indeamna tinerii.

Conform Raportului Institutului National de Statistica, aproximativ 70.000 de mii de copii, atat din mediul urban cat si din mediul rural, sunt exploatati prin munca in Romania. Acestia muncesc pe strada mai mult de opt ore de zi, 44% cersesc in conditii dificile, cei mai multi sufera de boli de piele, TBC, hepatita; 61% dintre ei au abandonat scoala, 34% sunt analfabeti, iar 40% au cunostinte reduse de scris si citit.

Adauga comentariu