Studenții cazați în Căminul XV al USAMV au găsit condiții de penitenciar, fără dușuri și oficii funcționale

„Căminul XV Hașdeu, studenți cazați, băi nefinalizate, oficii nefinalizate, mult gunoi și multă mizerie!”, reclamă studenții USAMV, informație confirmată în teren.

Căminul XV al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și-a întâmpinat studenții locatari cu condiții demne de un penitenciar comunist, cu băi pe jumătate nefuncționale (doar cu toalete, fără dușuri instalate complet), cu oficii „semifinisate”, cu calorifere desfăcute pe hol, cu uși ce zac sprijinite de pereți, cu igrasie la geamuri și cu un mucegai mural de toată frumusețea!

Dușurile fără pară, cu o lumânare legată pentru a încălzi apa, au ajuns virale pe pagina de Facebook „Dorel”.

„Nu știe nimeni când se finalizează lucrările?”, întreabă studenții pe un grup intern, constatând, în Clujul universitar, de 5 stele căzătoare, al anului 2019, că au condiții doar cât „să tragă un shit”. Atât.

Ziar de Cluj le-a adresat întrebarea reprezentanților USAMV, primind din partea Biroului de Imagine și Relații Publice următorul răspuns:

„Conducerea USAMV Cluj-Napoca informează că s-au efectuat lucrări de hidroizolații a căminului și de recondiționare a spațiilor sanitare.

Lucrările au fost începute din iulie, respectându-se planul de achiziții.

Momentan, constructorii efectuează ultimele finisaje, care vor fi gata până cel târziu la finalul acestei săptămâni.

Fiind o lucrare de amploare, s-a decalat puțin finalizarea ei, însă am preferat să fim operativi și să nu închidem căminele, pentru a putea caza studenții.”

Într-adevăr, după cum putem constata, lucrările de hidroizolații au fost realizate, căminul arătând foarte bine pe exterior.

Dacă pe dinafară e vopsit gardul, înauntru, însă, zburdă leopardul. Recondiționarea spațiilor sanitare este încă în curs, ceea ce ridică întrebarea: dacă lucrările au început din iulie, adică de acum 3 luni, de ce nu s-au realizat în paralel, simultan, și în exterior, și în interior, în așa fel încât studenții cazați acum în cămin să poată aveam condiții minime de igienă, mai precis, să se poată spăla?

Am vizitat luni căminul XV, în timpul orelor de muncă, însă constructorii care „efectuează ultimele finisaje” erau de negăsit. Doar la etajul I o echipă de muncitori lucra într-una dintre băi. În rest, liniște și pace!

În ritmul acesta, termenul oferit de conducerea USAMV, de terminare a lucrărilor până la finalul acestei săptămâni, este prea optimist, chiar nerealist. Dacă s-ar lucra simultan în toate băile și oficiile, ele ar putea fi gata într-o zi. Dar, în stilul Dorel de până acum, studenții vor putea face, probabil, primul duș doar peste vreo două săptămâni.

Însă, între timp, să vedem cum i-au primit pe studenți administratorii Căminului XV al USAMV!

Pe toate palierele caloriferele sunt ”wireless”, pe hol:

Conducătorii penitenciarelor comuniste, de reeducare a chiaburilor și a deținuților politici, ar putea lua lecții de finisaje interioare de la administratorii căminului XV al USAMV.

Dușurile nu au pară, doar o bară:

Igiena este ca în grajd:

„Organizarea de șantier” se extinde din băi și oficii până pe holuri:

Sau în balcoane:

Doar la ultimul etaj există un oficiu funcțional, chiar dacă în condiții sărăcăcioase și mizere:

Restul oficiilor li s-au predat studenților la stadiul „semifinisat”:

Camerele nu au mai văzut, de mult timp, o zugrăveală nouă. Adică, o igienizare. Pereții sunt murdari, mâncați de mucegai, iar geamurile termopan sunt „etanșeizate” cu bandă izolatoare:

Până și placa ce identifică acest cămin este scorojită, în acord cu condițiile interioare:

Un cămin cu antecedente

Ziar de Cluj a scris și în luna aprilie a anului trecut despre condițiile de penitenciar din căminul studențesc XV, casa pe atunci și a șobolanilor și a gândacilor.

Citește și: Șobolani și gândaci în Căminul XV din Hașdeu al USAMV Cluj-Napoca

Acestea sunt condițiile de cazare în Clujul universitar al anului 2019. Dincolo de PR-ul strălucitor, orașul ascunde condiții de viață uneori inumane.

Adauga comentariu