Studenta de la Drept aflată în luptă cu leucemia a trecut prin două transplanturi: ”Mă simt bine”

Mădălina Nistor, studenta de la Facultatea de Drept "Dimitrie Cantemir” Cluj, a cărei poveste a relatat-o Clujust acum un an cu îndemnul de a o ajuta, a trecut prin două transplanturi medulare la Spitalul Santa Maria della Misericordia din Perugia, Italia, și ne-a spus recent că se simte bine.

La sfârșitul anului 2016, care a pus-o la grea încercare, luptătoarea Mădălina a postat pe Facebook o scrisoare de mulțumire emoționantă pentru toți cei care ați ajutat-o moral sau material pentru a se trata de această boală nenorocită, leucemie.

Mădălina Nistor, care este și mama unui băiețel de trei ani, a avut nevoie de două transplanturi, căci primul nu a reușit. ”Am făcut în iulie transplant cu celule de la mama și nu a mers bine. Și pentru ca ma simțeam mai rău, medicii au zis că încearcă și cu tata. Și a doua oară, în 23 august, l-am făcut pe al doilea. Apoi, am stat acasă în luna decembrie, dar, pentru că am imunitatea slabă, am tot prins răceli, virusuri. Și numai antibioticele în perfuzie, direct în vena, mai fac față. Oricum, mi-au spus înainte că primele 6 luni după transplant o sa mă plimb zilnic la analize. Medicii spun ca al doilea transplant e bun. Și mă simt bine. Nu mă doare nimic. Ieri (16 ianuarie n.red) m-au internat din nou, dar nu e grav, am făcut o pulmonita, cu vremea asta schimbătoare”, ne-a spus tânăra de 24 de ani.

Scrisoarea emoționantă de mulțumire

În 31 decembrie, Mădălina Nistor a postat pe Facebook o scrisoare de mulțumire, pe care o redăm mai jos:

”Incep aceasta postare, pentru ca “Facebook” m-a rugat insistent sa-mi distribui retrospectiva anului 2016. Personal, as fi vrut sa-l sterg cu totul din memorie, nimic bun , un an pierdut prin spitale. Dar daca ma gandesc mai bine, e un an castigat, castigat din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, am castigat timp alaturi de familia mea (lucru rar sau greu-realizabil in trecut). Sora mea imi spunea ca luna aceasta e momentul just pentru a face multumiri publice tuturor celor care m-au ajutat atat moral, cat si financiar. M-am tot gandit cum voi reusi sa-i cuprind pe toti, fara sa para o lituanie a sfintilor sau publicitate mascata pentru toate asociatiile in care am facut voluntariat.

Daca tot am pomenit de ce e just, primele multumiri si aprecieri le indrept catre CLUJUST.RO, tuturor celor din mediul juridic, Facultatii de Drept “Dimitrie Cantemir”, studentilor din anul IV, trio-ului doamnelor profesoare (drept fiscal, d.penal, d.familiei ). De asemenea, nu am uitat nici ajutorul celor doua doamne bibliotecare, care m-au tinut mereu la curent cu activitatea universitara. MULTUMESC!

Intr-o ordine aleatorie, vreau sa va prezint cativa oameni frumosi si generosi, de prin toata tara si din exteriorul ei, ca sa va cunoasteti si voi unii pe altii.

Incep cu Compania de Tango, condusa de Ioana Lascu si Horia Pop, oameni care au creat la Cluj o mica comunitate de dansatori, formata din indivizi cu profesii total opuse artei, dar care prin tango gasesc un limbaj comun de exprimare. E frumos, daca va prinde aceasta “febra”, nu mai puteti scapa de ea. Trebuie sa adaug in realitate toate comunitatile de tango din Brasov, Timisoara, Bucuresti, Canada (Iulia, Cristina). MULTUMESC!

Raman tot in Cluj si va prezint alti oameni frumosi, dar care au ales sa lucreze cu animalele, pentru a fi in folosul oamenilor. I-am cunoscut intr-o perioada mai aglomerata a vietii si nu le-am oferit suficient din timpul meu , insa acestia fac o treaba foarte buna. Ei sunt Asociatia <Caini de Salvare Transilvania> sau C.S.T, pentru cunoscatori. MULTUMESC!

Un alt club drag mie, Clubul de Speologie Politehnica. Oameni de calitate si aici, dar mai multe multumiri lor le voi adresa in privat, pentru ca suntem “de-ai casei”! MULTUMESC!

Revenind la doamne, doua minunatii de femei puternice ( intr-un mod diferit), care m-au inspirat, sunt : Viorica de la Runners Club si Nico ( colega mea de “suferinta” ). MULTUMESC!

Asadar, sa va fac cunostinta si cu grupul de “potecatori”, iubitori ai muntelui. Asociatia “Ecouri verzi” desfasoara activitati educative atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Si aici, am intalnit persoane care mi-au fost alaturi si le MULTUMESC!

Colegilor de la UBB (FSEGA si DREPT) le doresc bafta in sesiune si le MULTUMESC pentru ca au raspuns prezent atunci cand am avut nevoie.

Mamicilor din Timisoara, care stiu sa faca din orice un cadou dragut, le doresc cat mai multe momente fericite alaturi de pruncii lor si le MULTUMESC.

O alta persoana careia trebuie sa-i fiu recunoscatoare este dl.Gabi (cred ca doreste sa pastreze anonimatul). Ii multumesc pentru ajutorul constant , iar rudelor, pentru vizita la spital. MULTUMESC!

In toata aceasta perioada dificila pentru mine  a fost surprinzator faptul ca am fost vizitata de atatea persoane: prieteni apropiati (se cunosc), prieteni mai indepartati (cu care nu m-am intalnit de mai bine de 10 ani) si mai ales oameni necunoscuti. MULTUMESC!

Inca nu parasesc Ardealul, caci mai trebuie sa va povestesc de oameni saritori (distrug astfel mitul care zice ca ardelenii se pornesc mai greu ). Emeric si comunitatea folk au stiu sa-mi fie alaturi la momentul potrivit. MULTUMESC!

O alta comunitate frumoasa in Cluj, unde ma simt ca acasa (pentru ca majoritatea suntem moldoveni) e grupul credinciosilor romano-catolici al bisericii din Cipariu. Ma bucur ca am fost prezenta in rugaciunile lor! MULTUMESC!

De asemenea colegelor surorii mele, de la Opera din Cluj, care confectioneaza tot felul de lucruri dragute ptr. a putea ajuta copii cu cancer, Claudia Gabriela Miron & Simona. MULTUMESC!

Nu am cum sa uit nici ajutorul fam. Bukos, care a avut grija ca Andrei sa creasca frumos si cuminte. (a mai crescut intre timp si acum e doar frumos, “cumintenia" e pentru fete). MULTUMESC!

Si inainte de a trece in cealalta parte a tarii , trebuie sa le multumesc bunicilor lui Andrei, oameni cu suflet mare! MULTUMESC!

Ajungand in Moldova, Bacau mai precis , am regasit prieteni vechi /prieteni mai noi, carora vreau sa le multumesc, si anume: Clubul de Turism “Veniti cu noi” (Lupu Remus &co), Door2outdoor (Garleanu &co), Clubul Playlist( Cojoc&co), fam.Burca (pe acestia din urma ii gasiti in bucatarie facand bunatati: Zmeura Bacau & Madame Delice). Pe ceilalti ii intalniti in munti (acestia desfasoara activitati de tot felul: alpinism , ski, supravietuire, orientare turistica, mountainbike, caiac s.a.m.d., iar grupul Playlist la “locul de joaca”, cu chitarele in mana. MULTUMESC!

Calatorind imaginar (caci mai mult de imaginar nu am cum) pana acasa, adica in satul natal Frumoasa, trebuie sa le multumesc in primul rand colegilor mei din clasele primare ( mai ales ptr. ca m-au surprins cu vizita lor in Perugia), invatatorului meu Vlad Tepes (un pedagog exceptional, cum rar se mai gaseste), iar apoi, tuturor “frumusenilor”. MULTUMESC!

Nu stiu cum ar fi potrivit sa inchei aceasta lista, pentru ca e un flux continuu de oameni frumosi (care apar /dispar, vin /pleaca), memoria mea e un pic alterata ( imi cer scuze ptr omisiune), insa cert e, ca fara ajutorul lor/vostru nu as fi apucat cumpana dintre ani. MULTUMESC!

Intorcandu-ma la realitate, adica in Perugia deocamdata, le sunt recunoscatoare tuturor medicilor, infirmierilor ( de la Hematologie & Transplant Medular ), terapeutilor (Tiziana), voluntarilor de la Centru ( Fedora, AnaMaria, Rita, Antonia, Agnese&Paola, Gratiela, Stefania , etc.) si comunitatii catolice din Parrocchia “Maria Regina della Pace”.MULTUMESC!

Un an nou si mai bun, iar celor carora am uitat sa le multumesc, le zic ca: Cu siguranta, Divinitatea nu va uita sa va rasplateasca!”

Adauga comentariu