Străzile din Cluj-Napoca se transformă în capcane mortale pentru pietoni. Astăzi, Soporului și Corneliu Coposu. Ce face Primăria?

Încet, dar sigur Cluj-Napoca devine un calvar pentru pietoni, din cauza ignoranței administrației publice locale. Pe strada Soporului, unde s-au mutat sute de persoane în ultima perioadă, pietonii trebuie să circule printre  mașinile de mare tonaj pentru că trotuare nu există. Pe strada Corneliu Coposu este mai grav – pietonii mor din cauză că nu există treceri de pietoni, iar șoferii circulă cu viteză foarte mare.

Pe strada Soporului, unde s-a construit masiv în ultima perioadă, infrastructura a rămas foarte mult în urmă. Deși în zonă s-au mutat sute de persoane, Primăria Cluj-Napoca ignoră în continuare această stradă, așa cum o face din 1990 încoace.

Citește și:

Cea mai lungă stradă din Cluj-Napoca, teren de offroad pentru șoferi

Modernizarea străzii Soporului sare de pe listă și anul acesta?

Până nu demult, pe strada Soporului, problemele principale erau lipsa asfaltului și prezența gropilor. După ce investitorii imobiliari au construit foarte mult în zonă și s-au mutat sute de persoane pe strada Soporului, a mai apărut o problemă – nu există trotuare, iar viața pietonilor este pusă în pericol. Cetățenii care locuiesc pe această stradă au făcut și reclamații către conducerea Primăriei, dar fără niciun rezultat. Cea mai recentă sesizare a fost postată chiar pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc. Femeia care a făcut sesizarea a atașat și un video care spune tot.

“Vin în atenția dumneavoastră cu o problema în ceea ce privește siguranța în noul cartier de pe strada Soporului. În ultimele luni am observat creșterea traficului în zonă, datorită construcțiilor finalizate și numărului tot mai mare de familii mutate în blocurile nou ridicate. Pentru mașini totuși nu este o problemă atât de mare, încă nu se creează ambuteiaje. Din fericire. În acest sens, sesizez Primăria Cluj-Napoca să facă demersuri cât mai curând pentru siguranța pietonilor. Asta până nu se întâmplă un accident urât în zonă. Totuși, pentru pietoni este o adevărată aventură să facă slalom printre mașinile parcate, pe marginea drumului, cu mașini care circulă chiar pe lângă ei cu viteză, mai ales că nu există trotuar și deplasarea pietonilor se face pe acostament. Am văzut mămici cu căruciorul sau familii cu copii mici care merg la Baza Sportivă Gheorgheni sau în alte parcuri, care se feresc de mașini, câteodată chiar de camioanele de la șantiere, care merg cu viteză destul de mare”, i-a scris Dana Gheorghiță primarului Emil Boc.

Pe Corneliu Coposu, situația este mult mai gravă pentru pietoni. Pe această stradă se moare pe capete. Periodic au loc accidente grave din cauza vitezei cu care circulă șoferii. Clujenii care locuiesc în zonă au trimis sesizări și în legătură cu această problemă. Cea mai recentă datează din 14 mai. Cel puțin, în acest caz, reprezentanții Primăriei s-au sinchisit să răspundă. Rămâne însă de văzut când vor face ceea ce au promis.

Citește și:

UPDATE- Femeie spulberată pe o trecere de pietoni pe strada Corneliu Coposu. Coloana de mașini e până la gară - VIDEO

Accident grav pe Corneliu Coposu: Încă un caz de accident cu părăsirea locului faptei. Se caută un OPEL VECTRA, culoare gri metalizat cu numărul BV – 88 – SBA

Pe strada dumneavoastră cum se circulă? Vă riscați viața atunci când sunteți pieton?

Adauga comentariu