Din oras

Străzile Depoului și Badea Cârțan văd asfalt la Sfântu' Așteaptă. Au trecut 5 ani de la primele demersuri pentru modernizare

Modernizarea străzilor Depoului și Badea Cârțan sare de pe listă și anul acesta. Abia s-a ajuns la etapa înscrierii celor două străzi în Cartea Funciară. În urmă cu 5 ani, Primăria a solicitat transferul acestora din proprietatea CFR în proprietatea domeniului public al municipiului Cluj-Napoca.

În ședința extraordinară de Consiliu Local de vineri a fost aprobată înscrierea străzilor Depoului și Badea Cârțan în sistemul integrat de carte funciară și cadastru. Acesta este doar unul din mulții pași care mai trebuie făcuți pentru modernizarea celor două străzi. În mod cert, nici anul acesta nu vor vedea asfalt locuitorii de pe Depoului și Badea Cârțan.

„Ținând cont că în campania electorală din 2012 li se promitea cetățenilor de pe străzile Depoului și Badea Cârțan că se vor asfalta și luând în calcul că oarecum suntem în campanie electorală poate află cetățenii de pe aceste străzi când vor fi efectiv asfaltate?”, a cerut explicații Adrian Mureșan, consilier local PSD+ALDE.

Conducerea Primăriei nu a făcut altceva decât să explice în ce stadiu se află acum proiectul de modernizare a celor două străzi, lucru care se cunoaște deja.

„Așa cum a mai fost discuția în Consiliul Local, cele două străzi au aparținut CFR-ului și după 5 ani de adrese făcute la CFR am reușit, anul trecut, în sfârșit să luăm aceste două străzi în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca. Aceste două străzi sunt deja în proceduri de cadastrare pentru a putea intra în perioada următoare în reabilitare”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

A intervenit și primarul Emil Boc care nu a avansat niciun termen cu privire la începerea lucrărilor de reabilitare. La fel ca și Tarcea, Boc s-a plâns că a durat foarte mult trecerea din proprietatea CFR în proprietatea Primăriei.

„Una este trecerea prin Hotărâre de Guvern care a durat 5 ani, alta este finalizarea procedurii de măsurare, cadastrare, întăbulare în Cartea Funciară ca să poți să derulezi proiect de investiții. Până când nu se cadastrează nu poți să derulezi un proiect de investiții cap coadă. Poți însă să faci lucrări de întreținere, cum am făcut și facem astfel încât să nu fie probleme mari și gropi. După ce se încheie toate aceste proceduri de cadastrare și întabulare se poate emite autorizație de construcție pentru modernizarea străzilor. Începând cu anul acesta se va întocmi proiectul pentru investiții pe strada respectivă. Și eu mi-aș fi dorit să meargă mai repede, dar din nefericire aceste proceduri durează foarte, foarte mult. După ce se termină aceste proceduri pot să avansez date concrete referitoare la modernizare”, a explicat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *