Ștrandul Municipal este în modernizare. Constructorul lucrează fără autorizație?

Ștrandul Municipal, prima piscină a orașului, se află în modernizare și ar urma să fie nou nouț în luna august. Deși se lucrează de zor de cel puțin o lună de zile, conducerea Primăriei Cluj-Napoca nu știe dacă firma care execută lucrările are autorizație de construcție sau dacă măcar are vreun document. La sesizarea reporterului Cluj 100%, Poliția Locală s-a deplasat la fața locului să verifice situația.

De aproximativ o lună, la fostul Ștrand Municipal se lucrează de zor și spor. Au fost aduse utilaje, muncitorii excavează terenul, pe alocuri a fost nivelat. Deșeurile adunate în timp au fost strânse, iar terenul a fost curățat parțial de vegetația „de junglă”.

Sursele Cluj 100% spun că proprietatea ștrandului cu dimensiunea de 12.378 mp ar aparține a cinci frați, și că termenul lucrările ar trebui să se încheie în luna august. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca nu știu nimic despre aceste lucrări, nici dacă constructorul are autorizație de construcție sau orice alt document. Șantierul nu are afișat niciun panou cu detaliile tehnice și cu numărul autorizației, așa cum se întâmplă în cazul lucrărilor care au toate avizele.

Reprezentanții Biroului Mass-Media nu au știut să ne ofere detalii cu privire la această lucrare, în schimb au trimis Poliția Locală să facă verificări.

“Am trimis Poliția Locală acolo pentru verificări și urmează ca în zilele următoare să vină beneficiarul lucrărilor cu documentele care stau la baza acestora, să vedem exact despre ce e vorba, ce fel de lucrări fac și ce fel de avize au”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media.

Nici viceprimarul Dan Tarcea nu știe dacă executantul lucrărilor de la Ștrandul Municipal are vreun document. S-ar bucura însă dacă ștrandul într-adevăr s-ar deschide în luna august.

“M-aș bucura foarte mult ca să fie dat în folosința acest ștrand. Nu știu să fi fost emisă vreo autorizație de construire pentru ștrandul respectiv, știu că acolo este destinația doar pentru ștrand și m-aș bucura foarte mult să fie deschis în luna august. Asta este o veste foarte bună și sper să dechidă ștrandul în luna respectivă. Alte informații nu dețin pentru că nu au venit la noi să depună documente. Nu am cunoștință de niciun fel de autorizație de construire sau alt demers făcut în zona respectivă”, a afirmat Dan Tarcea.
Ștrandul Municipal a fost prima piscină a orașului, construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind cunoscut drept și „piscina soldaților”.

Terenul și Hotelul Sport s-au aflat în posesia lanțului Unita Turism Holding SA, deținut de miliardarul german Josef Goshy, care a vândut la finele anului 2015 hotelul Sport SIF Moldova, o subsidiară a Băncii Transilvania.

 

Adauga comentariu