Strada Plopilor a rămas cheală. Modernizarea "Orașului Comoară" a dus la tăierea a zeci de copaci

În viziunea unora din Primăria Cluj-Napoca, modernizarea orașului înseamă să trăim doar printre betoane. Așa s-ar explica tăierea a zeci de copaci, aflați aproape de maturitate, de pe strada Plopilor din Cluj-Napoca. Defrișarea arborilor vine după ce municipalitatea spune că va lărgi drumul.

Copacii care au crescut de peste 10 ani pe strada Plopilor au fost făcuți una cu pământul în doar câteva ore. Nimei nu clipit când a dat autorizația de tăiere a arborilor. Așa văd unii modernizarea Orașului Comoară", plin de betoane și fără spațiu verde.

Oamenii care locuiesc pe strada Plopilor sunt îngroziți și revoltați de tăierile  copacilor. Aceștia spun că nu lărgirea benzilor de circulație a dus la tăierea arborilor, așa cum susține Primăria Cluj-Napoca, ci simplu fapt că nu aveau loc cu utilajele de lucru.

"Partea dreaptă avea copăcei foarte frumoși și care făceau ceva umbră vara când doar pe acolo puteai merge, că pe stânga nu e deloc umbră și iată că azi au început să-i taie după 2 luni de când lucrează la stradă. Te doare și sufletul să vezi cum se pierde atât verdeață. Cine verifică ce face firma de construcții? Că doar nu lărgesc strada, doar că îi incomodează pe ei și utilajele lor", spune Mara.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au fost contactați de Ziar de Cluj pentru a explica de ce s-a ajuns la tăierea arborilor. Aceștia au precizat că se va lărgi drumul, iar spațiile verzi vor fi refăcute.

“Tăierile de arbori au fost făcute în cadrul proiectului de modernizare a străzii Plopilor. Avizul de mediu prevede refacerea tuturor spațiilor verzi afectate de lucrări”, arată reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca în răspunsul trimis redacției noastre.
 

 

Comentarii

Ionut

10.04.2015 21:00

Nemernicii ! Oameni fara creier ... numa panarame sunt in tara asta 

ing automatist ...

11.04.2015 16:46

ba da du-te tu in mm si stai in pestera inapoiatule. Stai linistit ca spatiile verzi se vor inmulti boule vom umple cladirile cu verdeata, da tre sa ai umpic de rabdare carcotasu pulii.

napoca

10.04.2015 21:57

ma pis pe ziarul vostru de kkt

bocus

11.04.2015 14:21

Sa ma pis pe creierul tau de prost!!! 

baroti norby

10.04.2015 22:29

nu doar acolo si pe bulevardul muncii si oasului sau taiat copaci si au ramas dupa muncitori o gramada de gunoaie....aia cine o strange?? cine face curat dupa iei??

lili

11.04.2015 06:33

Asteptam sa se respecte aceasta obligatie a drumarilor si pe str Patriciu Bar bu si R.osiori  .Cine verifica ?    

vio

11.04.2015 14:38

Cum puteti fi atat de criminali?

efti

11.04.2015 21:00

La fel au facut si pe Donath si colac peste pupaza au scurtat lungimea parcarilor.Au realizat o pista de biciclete mai lata decat trotuarul pentru pietoni, deoarece , in opinia lor..., biciclistii sunt mai importanti decat pietonii.Au disparut  astfel si rondourile cu flori, cat si gardurile vii care mai filtrau praful de la circulatia masinilor.Iar acum , parca nu era de ajuns, str. Donath a devenit una dintre cele mai circulate strazi din Cluj-Napoca, devenind peste noapte "soseaua de centura" pentru cei ce merg in Floresti. Ce ziceti? Asta da sistematizare a orasului Cluj-Napoca!!!??? 

cluj

12.04.2015 00:14

daca tot sunteti atata de destepti? in viziunea voastra cum s-ar fi putut largi strada?

luca

12.04.2015 12:23

Rusine primaria, rusine Boc, rusine KIAT!!! Suntem curiosi noi locuitori din Plopilor cum refaceti spati verzi, doua tufe uscate si 1o flori galbeni!!! Ati reusit sa stricati si plopilor, ciment si asfalt peste tot!!!! 

Adauga comentariu