Strada Pata: Locuri de joacă baricadate de gunoaie și molozul garajelor desființate

Dacă localnicii de pe strada Observatorului se pot lăuda cu platforme subterane de colectare a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă, clujenii de pe fosta strada Pata, numită mai nou și Bdul Titulescu, nu mai știu de câtă vreme nu le-au mai fost ridicate gunoaiele. Peste tot, numai gunoaie. 

CITEȘTE ȘIRâsu' plânsu' - Pubelele cu cartelă inaugurate de Boc se deschid cu palma - VIDEO

Evident, o știm prea bine: ridicarea deșeurilor de către firmele de salubritate nu mai reprezintă o problemă pentru nimeni, motiv pentru care gunoaiele sunt lăsate să zacă în aerul tomnatic clujean. 

Nu vom mai insista pe eșecul acestui proces de colectare a deșeurilor, întrucât educația prealabilă în privința sortării deșeurilor a lipsit cu desăvârșire, excepție făcând site-ul Primăriei Cluj-Napoca, unde în mare grabă a fost urcat un plan de sortare și un program de ridicare a deșeurilor care nu este nicicum respectat.

CITEȘTE ȘIClujenii stau cu gunoaiele neridicate, iar Emil Boc inaugurează platforme pe bază de cartelă

Dar nu am putut trece de imaginile absolut hidoase pe care le-am surprins în curtea interioară a blocurilor de pe Titulescu, o mare curte a gunoaielor. 

Trebuie să vă spunem că aici, în imediata apropiere a gunoaielor lăsate vraiște, poate fi admirat și un loc de joacă pentru copii, baricadat de molozul fostelor garaje demolate și viitoarele parcări desenate cu creta. 

Desigur, avem și o posibilă explicație pentru debandada gunoaielor de pe fosta Pata: de când pe strada Observatorului senzorii platformei de colectare a deșeurilor dotate și cu camere video sună în neștire a umplere, angajații firmelor de salubritate nu mai apucă să curețe deșeurile și din celelalte cartiere. 

De fapt, de la 1 iulie 2019, de când taxa pentru deșeuri a fost majorată, firmele de salubritate au intrat în repaus. 

Iar edilul clujean, Emil Boc, încă adună probe pentru a desființa contractele cu firmele Brantner Veres și Rosal Grup. 

Luați d’aci, mult stimate dom’le primar, niscaiva „probe” la dosarul cu șină…

 

Adauga comentariu