Strada Memorandumului a ramas fara copaci dupa modernizare

“Prostie cu premeditare: refaci o strada de la zero si ce dispare din peisaj? Vegetatia! La Cluj asta deja este o regula”, spune un clujean, nemultumit – pe buna dreptate – de faptul ca strazile centrale din oras au ramas fara copaci.

“Dupa Piata Unirii si Bulevardul Eroilor, strada Memorandumului a fost desertificata. Nu e o zi caniculara, dar pe strada aia deja e greu de stat, nu mai zic de praf si de lumina iritanta care se reflecta si din pavajul lucios si deschis la culoare.

Daca pe partea cu Muzeul Etnografic sunt prevazute niste locuri unde s-ar putea sa apara copaci, pe partea opusa, nicio sansa. Sunt curios ce au de explicat arhitectii care au “gandit” treaba asta si ce au de spus edilii.

Din cauza lipsei de vegetatie din zona centrala a Clujului – situatia e generala, asa sunt Napoca, Doja etc. - temperaturile aici sunt mult peste valorile zilei”, spune Cristian Popa.

Comentarii

unuloarecare

23.06.2015 16:54

...prostia si mai mare ar fi sa planteze pomi in mijlocul veri! dar, de ce sa gandim ?

Tiberiu Gavrila

23.06.2015 17:04

Pe cand arhitecti buni si la Cluj ?

Clujeaner

23.06.2015 17:21

pai nu erau decat vreo 5-6 si inainte, la fel ca si acum....despre ce vegetatie este vorba?

cluj

23.06.2015 17:26

Raspuns pt domnu Cristian Popa, (care inainte sa comenteze mai bine s-ar documenta putin): Copaci, însă, doar peste câteva luni. “la toamnă vor fi plantați si copaci. Doar atunci se pot face plantări”, explică Boc.

Pomu' laudat

25.06.2015 01:15

Dragi tovarasi si pretini, nu va impacientati! Sigur ca da, la toamna se vor planta copaci, mai ales pe latura nordica a strazii (numerele cu sot), unde NU sint lasate spatii libere! Prin octombrie - noiembrie, dupa ce vor incepe cursurile scolilor, universitatilor, cu toti clujenii intorsi din concedii si doar in prezenta ploilor, cind "orasul comoara" o sa fie din nou sufocat din pricina traficului, abia atunci se va inchide din nou, partial, traficul pietonal si rutier pentru a scoate dalele montate acum, se vor sapa gropi adinci de 5-6metri, in care se vor putea arunca toti cei care au "gindit" aceasta superba actiune de refacere a strazii. Abia apoi se vor planta si pomii. Oricum, daca ne uitam putin la "minunatul" aspect al fatadelor cladirilor din zona...si nu numai (a se observa si Piata Unirii, Napoca, Regele Ferdinand, 21 Decembrie ETC.) ne intrebam daca nu se putea face ceva in ACEST SENS! Desigur, multe cladiri sint proprietati private, dar alte orase din tara au gasit o rezolvare echitabila (Sibiu, Timisoara, Arad, Iasi). Macar in zona centrala, ca de restul...ce sa mai vorbim de bietii copaci!?!? Intr-o zi adevarata de vara, faceti de curiozitate o plimbare prin Parcul Central (oficial Parcul Simion Barnutiu). Pe cele trei alei principale, o sa va prajiti la Soare! La initiativa prea iubitului primar A...postu discipol si "om de casa" al fostului (atunci) si actualului (acum) mult-prea-iubit primar si cu aprobarea consiliului, s-a taiat, efectiv, o mare parte din coroanele arborilor minunati care au rezistat zeci si sute de ani! S-a efectuat"o toaletare", deci sa nu cautati umbra prea multa si racoare. Ca nu prea mai avem! Da, dar avem trotuare pavate si bucati de tencuiala care ne cad in cap, avem piste de biciclete care se termina brusc, in cel mai bun caz, intr-o statie a mijloacelor de transport in comun, avem iluminatul public pornit ziua in amiaza mare si strazi pe care nu e bine sa te prinda noaptea decit in "grupuri organizate,tovarasi", avem gata montate statii de inchiriat biciclete (de vreo 3 ani...), dar n-avem si bicicletele aferente. Toate acestea si multe-multe altele, DIN BANII POPORULUI. 

Calin

23.06.2015 18:54

Pe Memo sunt zeci de greseli de executie, peste 100 de bucati din placile respectve sunt ciobite, iar in unele locuri poatra cubica se desprinde cu mana. Inca nici nu au facut marcajele. Cateva case sunt pericol pt trecatori, se desprind bucati de tencuiala. Ce se intampla cu acest oras???

eu

23.06.2015 20:14

Eu cred ca acele gauri fara dale au fost lasate pentru a planta copaci 

sanda maria

23.06.2015 22:21

Strada Horea este si ea in plin proces de "desertificare"- acum se taie ultimii tei care sunt in plina faza de inflorire. Ce putem face sa impiedicam acest proiect general ?

Roli

24.06.2015 17:12

Oameni buni, o sa fie plantati la toamna, in canicula degeaba ai planta copaci. Da, au taiat copacii, se pare ca numai asa se putea, dar vor planta altele la toamna.

of,cluj

28.06.2015 20:45

nu doar asa se putea, dar capetele unora sunt mai lemnoase si nu au nevoie si de pomi. Panselutele sunt suficiente pentru ei.

kryx

24.06.2015 12:32

Propun sa solicitam audienta la Boc,sa ne organizam intr-o asociatie si sa plantam noi arbori iar cei de pe Horia sa-i protejam noi.

ioana

24.06.2015 14:47

Dar au fost prea multi copaci pe Memorandumului? Pardon:au fost copaci pe Memorandumului??:))

Cocos Dorel

01.07.2015 21:45

Mai fratilor, la om daca faci ceva nu e bine, daca nu faci e de belea...Dl. BOC chiar se ocupa de administrarea orasului fata de alti primari, jos palaria! De exemplu Calea Turzii, e superba intrarea in oras, fata de alte orase suntem cred eu pe primul loc in tara, ce sa vb. de capitala, e varza...

cata

05.07.2015 11:46

de ce credeti ca locurile  langa strada fara dale sunt cu nisip?oare nu a mai ajuns materialul sa fie si acolo pus?..eu zic ca sunt locuri rzervate unor pommi sau ceva verdeata...... 

cata

05.07.2015 11:52

va bagati ca musca in oala fara sa cereti informatii suplimentare..lucrarea sa preadat..s-au terminat efectiv toate lucrarile?daca se apuca deplantat pomii si apoi se trezesc ca au uitat sa puna nu stiu ce..iarasi alta munca...important e sa intrebati daca proiectul implica plantarea de pomi sau verdeata..cand se face asta..e alta treaba..lucrarea a fost mai complexa..poate trebuie predata,,nu e chiar asa bati din palme ...confundati mediul privat cu cel de stat..la privat faci ce vrei tu cand vrei tu la tine in gradina...la stat e altceva...poate aia au contract cu o firma sa planteze pomii dar dupa ce toate lucrarile sunt gata...doar nu vin aia sati planteze 2-3 pomi..poate vor  si au contractul pe mai multe strazi...sut detalii..asa ca intrebati de ele mai intai nu sariti fara cunostiinta de cauza..mai bine ati intreba...oare cum vor mai fi maturate strazile langa bordura cand se face pista de biciclete si se pun stalpii galbenii de demarcatie?tot la matura am ajuns desi sunt utilaje

Ana Gia

13.07.2015 18:26

Mai Boc, mai, ai fabrica de ciment? Ai umplut centrul de betoane :(

Adauga comentariu