"Strada Iadului" din Cluj-Napoca mai asteapta cel putin o jumatate de an pana la semaforizarea completa

Una dintre cele mai periculoase strazi din Cluj-Napoca are sase treceri de pietoni, din care doar doua sunt semaforizate in ciuda faptului ca periodic au loc accidente mortale in care oamenii sunt omorati chiar pe zebre. Desi cetatenii au facut nenumarate sesizari, reprezentantii Primariei dau mereu raspunsul standard: procedura este in lucru. A fost nevoie de o jumatate de an pentru obtinerea actelor in vederea montarii unor semafoare pe aceasta strada. Vorbim despre strada Corneliu Coposu.

Corneliu Coposu figureaza in statisticile Politiei printre cele mai periculoase strazi din Cluj-Napoca din punct de vedere al numarului de accidente si al gravitatii acestora. In fiecare an, exista cel putin 9-10 accidente pe aceasta strada, din nefericire unele mortale. 

Citeste si:

Topul celor mai periculoase treceri de pietoni din oras. Care sunt strazile cu cod rosu de accidente

Strazile din Cluj-Napoca se transforma in capcane mortale pentru pietoni. Astazi, Soporului si Corneliu Coposu. Ce face Primaria?

Una dintre cele mai recente sesizari era trimisa catre Primarie in primavara. Clujeanul care a scris conducerii municipalitatii a precizat clar ca din cauza vitezei foarte mari cu care circula soferii si a lipsei semafoarelor au loc accidente grave. 

„Domnilor, cati oameni mai trebuie sa moara pe Coposu ca sa instalati semafoare pe aceasta strada a iadului? Trecerile de pietoni nu sunt suficiente, trecem strada cu mari emotii mereu. Nebunii vin cu 100 la ora ca pe autostrada. Luati masuri! Acum exista blocuri noi pe aceasta strada si zeci de familii. Vreti sa ne omorati pe toti?”, se arata in sesizare. 

Ce raspuns a primit? Unul standard, bineinteles. 

„Procedura de obtinere a autorizatiilor pentru semaforizarea tuturor trecerilor pietonale de pe strada Corneliu Coposu este demarata. Imediat ce vor fi obtinute actele necesare, se va executa si lucrarea propriu zisa”, au raspuns reprezentantii Primariei.

La aproximativ o jumatate de an de la anuntul demararii actiunii de semaforizare, lucrurile au evoluat in ritmul de melc cu care ne-a obisnuit administratia publica locala. Cel mai probabil, mai este nevoie de inca o jumatate de an pana la montarea semafoarelor, timp in care poate vor mai muri cativa oameni. 

„Procedura de obtinere a autorizatiilor pentru semaforizarea tuturor trecerilor pietonale de pe strada Corneliu Coposu este demarata. Deocamdata s-a semaforizat intersectia cu str. Trandafirilor. Imediat ce vor fi obtinute actele necesare, se vor semaforiza si celelalte locatii unde exista treceri de pietoni. Din pacate procedura este una de durata. Estimam ca lucrarea va fi executata in prima parte a anului viitor”, au transmis, ieri, reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Urmariti mai jos un reportaj marca NCN, realizat in vara acestui an, despre pericolul de pe strada Corneliu Coposu: 

 

Adauga comentariu