Strada Edgar Quinet, raiul haosului imobiliar. Patronii defunctei Telezimex, implicați în afaceri cu Tișe, ridică 3 imobile, cu o firmă pe pierderi și cu zero angajați

Pe strada Edgar Quinet din Mănăștur, care până nu demult, era ignorată de Primărie și se circula cu lanterna și cu cizmele de cauciuc, apar tot mai multe proiecte imobiliare. Hoteluri, apart-hoteluri, blocuri, locuințe semicolective răsar periodic în această zonă. Este clar că și aici, ca în multe alte locuri din oraș, se construiește haotic pentru că așa merge treaba în orașul de așa zise cinci stele. Haosul urbanistic se va asorta la perfecție cu haosul din trafic. Între timp, Boc își bate capul cu PUZ-ul pentru Sopor, pe care îl vede un cartier de dimensiunile Mănășturului, dar pentru străzile noi nu există preocupări. Dă-i să meargă cu autorizațiile de construcție! 

Citește și:

Sopor va deveni un alt “dormitor” al orașului? Cum va fi evitată aglomerația după ce va apărea un cartier de dimensiunea Mănășturului?

Trei locuințe semicolective S+P+E+R vor fi construite pe Edgar Quinet la numerele 19, 21 și 23. Toate trei sunt proiecte identice. Diferă doar suprafața de teren pe care vor fi ridicate. PUD-ul a fost deja aprobat, în urmă cu câteva zile, urmează și celelalte etape apoi lucrările propriu-zise. Cele trei proiecte imobiliare sunt ale patronilor defunctei Telezimex, radiată în 2013. Cum încrengăturile afaceri – politică merg de minune, cei care construiesc cele trei locuințe din Mănăștur sunt implicați în afaceri și cu Alin Tișe, finul lui Boc. 

“Documentația a fost întocmită de SC Tedavio SRL, la comanda beneficiarului SC Konzo Invest SRL, pentru construire locuință semicolectivă S+P+E+R. Terenul studiat prin PUD, cu suprafața de 593 mp din care s-a dezmembrat fâșia de 12 mp grevată de servitute de utilitate publică, se află în proprietatea privată a SC Konzo Invest SRL și este încadrat conform PUG aprobat prin Hotărârea nr. 493/2014 în UTR Liu – Locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban”, scrie în Hotărârea de Consiliu Local referitoare la aprobarea PUD. 

Celelalte două proiecte imobiliare de la numerele 21, respectiv 23 se întind pe o suprafață de teren de 689 mp, respectiv 594 mp. 

Nu s-au înregistrat reclamații sau sesizări din partea vecinilor cu privire la aceste trei imobile. 

Konzo Invest SRL Cluj-Napoca îi are ca asociați pe Toth Ildiko, Complete International Business Consulting SRL și Morphoza SRL, iar ca administrator figurează Nagy Robert. În ultimii patru ani, firma Konzo Invest, al cărei domeniu de activitate este dezvoltarea imobiliară, a declarat o cifră de afaceri zero. Anul trecut, a avut pierderi de 5.593 lei, iar în 2016 de 3.668 lei. Konzo Invest SRL are zero angajați. 

Nagy Robert este patronul Telezimex,  Morphoza SRL este a Dianei Calfă, soția lui Nagy Zoltan, care face parte tot din trustul Telezimex. Telezimex, al cărei domeniu de activitate este comerțul cu ridicata de componente și echipamente electronice și telecomunicații, a fost înființată în 1991, a fost radiată în 2013, când a declarat o pierdere de 5 milioane lei. 

Morphoza SRL figurează la activități de design specializat. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 18.641.872 lei și un profit de aproape 2 milioane lei. Într-o anchetă publicată luna trecută, Ziar de Cluj dezvăluia faptul că Morhopza se ocupă de tot felul de deal-uri dubioase pe sume exorbitante. De exemplu, în „Turnul lui Tișe” pomul artificial montat de Morphoza a costat nici mai mult nici mai puțin de 75.000 euro plus TVA. Ca să vedeți cum i-a crescut spectaculos cifra de afaceri a firmei Morhopza aruncați o privire peste anchetele noastre:

Citește și:

Una dintre cele mai tari firme din Europa specializate in protectie interna este la Cluj si investigheaza incognito o mare firma de IT. UPDATE: Capital Solutions Ltd, diamanti naturali si bitocoini de 12 milioane

Directorul general a convocat o consfatuire de urgenta, dar restransa, compusa din neveste si securistul imbecil. Se agita apele, caci Emi a scris ieri acasa

Complete International Business Consulting SRL este tot din “familie”. Asociați sunt Nagy Robert, Nagy Sorina Aurelia și Nagy Zoltan. Administrator este Nagy Zoltan. Anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri de 7,3 milioane lei și un profit net de 752.344 lei. 

Pe Edgar Quinet se construiește și un apart-hotel de cinci etaje plus unul retras. Proiectul este al omului de afaceri Beniamin Ioan Timari, proprietarul a două immobile de șase etaje de pe strada Constanța și al Hotelului Sunny Hill din Baciu.

Citește și:

Omul de afaceri Beniamin Timari își face apart-hotel de cinci etaje în una din cele mai noi zone din oraș. O parte din vecini s-au opus proiectului

Adauga comentariu