Stradă de 136 metri liniari din centrul Clujului, reabilitată cu 150 mii euro. Modernizarea oferă „oportunități pentru persoanele de toate vârstele: să interacționeze și să participe la evenimentele comunității”. Ghici care?

Lucrările de modernizare a străzii Vasile Alecsandri sunt pe terminate. Ulița îngustă din centrul Clujului are o lungime de doar 136 metri liniari și face legătura cu strada Cardinal Iuliu Hossu din preajma Parcului Mare. Unul dintre motivele „urgente” ale modernizării au constat în participarea persoanelor „de toate vârstele” la „evenimentele comunității”. Ghici care evenimente? 

Autoritățile încearcă să încheie șantierele deschise în zona Parcului Mare pentru a oferi festivalierilor care vor participa la marile evenimente ale comunității o zonă modernă cu alură europeană. 

CITEȘTE ȘI: Cele două fețe ale Parcului Mare: europeană și comunistă FOTO

„Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că începând de luni, 29 martie 2021 se va restricționa accesul pe străzile Sindicatelor și Vasile Alecsandri.

Măsura a fost luată ca urmare a lucrărilor de modernizare ce se desfășoară pe străzile menționate.

Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca”, anunțau reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca la finalul lunii martie. 

Str Vasile Alecsandri înainte de modernizare

Str Vasile Alecsandri în șantier

Str Vasile Alecsandri iunie 2021

„Modernizare strada Vasile Alecsandri din municipiul Cluj-Napoca” - 706.735,00 lei+TVA, buget local, patru luni 

Din 2 scenarii luate în calcul pentru desfășurarea lucrărilor de modernizare, autoritățile au optat pentru scenariul 2.

Avantajele scenariului 2:

„Structura trotuarelor de 38 cm (mai mica decât în scenariul 1) asigură un confort mai mare riveranilor prin menținerea cotelor actuale ale acceselor auto”, se arată în proiectul de hotărâre privind modernizarea străzii Vasile Alecsandri.

HCL-ul poate fi consultat AICI.

Motivarea pentru „aducerea urgentă la standardele corespunzătoare” este cât se poate de relevantă: apropierea marilor festivaluri care se vor desfășura în zona Parcului Mare. 

„Lucrarea are ca beneficii îmbunătățirea și fluidizarea traficului rutier și pietonal precum și creșterea de oportunități pentru ca persoanele de toate vârstele să interacționeze și să participe la evenimentele comunității, se arată în motivarea deciziei de urgentare a lucrărilor de reabilitare. 

Strada Vasile Alecsandri este situată în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în zona centrală, fiind delimitată de str Cardinal Iuliu Hossu/Parcul Mare și Calea Moților. 


Adauga comentariu