Strada Câmpul Pâinii își merită numele: carosabilul a fost spart iar acum e plin de brazde

Strada Câmpul Pâinii  este brăzdată de cratere și de gropi acoperite de pământ rezultate în urma lucrărilor de înlocuire a conductei de gaz. Clujenii nevoiți să circule pe această stradă fac slalom printre gropi, iar mașinile lor sunt mereu în pericol să fie avariate. În acest timp, primăria îi anunță că lucrările de refacere a carosabilului vor demara în 9 decembrie. Poate că este vorba de anul viitor, pentru că în acest an cu siguranță strada nu a fost încă reparată. 

Începând cu luna septembrie pe strada Câmpul Pâinii au demarat lucrări de înlocuire a conductelor de gaz. Aceste lucrări s-au desfășurat pe o porțiune extinsă a străzii și încă nu au fost finalizate. În urma lor, muncitorii au acoperit gropile cu pământ, iar acum șoferii caută puținele poțiuni cu asfalt. Doar că și acelea se află într-o stare de degradare, strada având nevoie de o reabilitare totală.

 

”Primaria dă autorizatii de spargere a străzilor cu redeschiderea circulației fără refacerea carosabilului. Adică treci cu mașina prin gropile acoperite cu pământ”, sesizează un șofer nemulțumit.

Muncitorii nu au lăsat în urmă doar o stradă spartă ci și bucățile de carosabil. Acestea au fost depuse ca o ofrandă la fiecare stâlp de pe trotuar. Acum și pietonii trebuie să fie atenți pe unde calcă.

Un semn de circulație căzut la datorie zace abandonat pe o grămadă de carosabil spart. Putem doar spera că acesta a fost înlocuit, sau nu era destul de important, astfel încât să apară accidente.

Clujenii nevoiți să circule pe această stradă acuză municipalitatea că mașinile lor au suferit avarii din cauza condițiilor foarte proaste în care a fost lăsată strada.

”In urma lucrarilor de sapaturi/ montare teava gaz, pe str. Campul Painii, drumul a ramas intr-o stare deplorabila. Denivelari in care mi-am rupt telescoapele masinii, si nu sunt singurul. Fiind locatar in zona, stiu ca situatia deja dureaza de cel putin o luna de zile, si cerem impreuna cu vecinii in regim de urgenta repararea/ reasfaltarea strazii!” semnala un clujean la începutul lunii decembrie.

Primăria le-a răspuns clujenilor nemulțumiți că lucrările de reparare a străzii vor demara începând cu 9 decembrie. Probabil primăria consideră că acoperirea gropilor cu pământ este tot o formă de reparare a străzii.Urmează sărbătorile, lucrările vor fi amânate, iar ulterior, dacă vine frigul, clujenii vor continua să își rupă mașinile pe o stradă brăzdată de gropi acoperite de pământ.

Strada Câmpul Pâinii, alternativă la Podul Porțelanului

Primăria a gestionat foarte prost situația traficului din acea zonă. Strada Câmpul Pîinii trebuia să fie o alternativă pe perioadă derulării lucrărilor la Podul Porțelanului. Doar că în timp ce Podul Porțelanului este închis, strada Câmpul Pâinii este aproape impracticabilă. Municipalitatea trebuia să coreleze aceste lucrări astfel încât să nu îi lase pe șoferi fără alternative.

Între timp, primăria suprailuminează trecerea de pietoni de pe Câmpul Pâinii, din față de la Coratim. Poate în acest fel, luminițele vor scoate în eveidență gropile și crăpăturile, iar primăria va lua în considerare modernizarea străzii.

Primăria va fi bună de plată dacă clujenii a căror mașini vor avea de suferit se vor adresa intanței. Nu ar fi pentru prima dată când gropile produc pagubă la bugetul local. Într-un mandat în care asflatul este principala reușită a primarului Boc, iată că și la acest capitol primăria dă rateuri. 

 

 

Adauga comentariu