Strada Baba Novac, o mostră ultracentrală de vandalism și mizerie

Baba Novac, o stradă din zona ultracentrală a municipiului, este o mostră grăitoare de vandalism și mizerie. De la un oraș cu pretențiile, cu vanitățile Clujului, trecătorii s-ar aștepta cu siguranță la ceva mai multă civilizație și curățenie, însă această stradă este reprezentativă pentru orașul nostru, unul al formelor fardate strălucitor la suprafață, dar cu un fond mizer sub pojghița subțire de spoială. 

Strada Baba Novac, una dintre străzile ultracentrale ale orașului, reprezintă o oglindă a felului în care este administrat întreg Clujul, deopotrivă o imagine fidelă a edililor și a locuitorilor săi.

La capătul străzii dinspre statuia lui Baba Novac, un om de bine a aruncat în boscheți un semn de circulație. Oricum, la haosul din centrul orașului sufocat de trafic, semnele de circulație au devenit superflue:

La câțiva metri mai încolo, indicatoarele turistice atârnă triste, strâmbe și dezaxate, de un stâlp cu un iz amar de improvizație:

În aceeași zonă, în dreptul băncilor unde se odihnesc trecătorii, pe trotuar zac resturile de ambalaje, scuipații și mucurile de țigară:

Zidurile străzii sunt pline de pet-uri, de felurite deșeuri și de graffiti-uri care numai artă stradală nu se pot chema:Tomberoanele, neridicate suficient de des, sunt pline până la refuz:

Pe la colțuri, sacii cu deșeuri spun povestea nepăsării și a incompetenței administrative:

Pet-urile de bere și pachetele de țigări au început să crească până și în copaci:

Nici scările blocurilor nu sunt mai curate decât restul străzii:

Astfel arată spațiile verzi de pe această stradă:

Cutiile de gaz au devenit mese pentru chefliii care lasă în urma lor un potop de gunoaie:

Fiecare colț, o toaletă, și fiecare centimetru de clădire, o pânză pentru dejecțiile mintale ale „artiștilor” mâzgălitori:

Comentarii

tudor

20.12.2016 13:10

Unde-i Rosalul lui Prigoana ??? Pe strada Baba Novac din Cluj!!!

Adauga comentariu