Strada asfaltata cu promisiuni, o traditie a Primariei Cluj-Napoca

In fiecare vara la Cluj au loc ample lucrari la drumuri si strazi. In acelasi timp, multe sunt si arterele care au nevoie disperata de modernizare, dar cumva lucrarile nu ajung niciodata la ele. Ceea ce este mai grav e faptul ca reprezentantii administratiei locale promit de cate ori au ocazia, ba chiar avanseaza si termene pentru reabilitarea acestor strazi, dar totul ramane la stadiul de promisiune. Locatarii raman cu un gust amar si cu noroiul pe cizme.

Un astfel de exemplu este strada Alexandru Donici, din cartierul Grigorescu. Desi strada exista in Cluj-Napoca din 1950, pana acum lama buldozerelor si cilindrii de tasare a asfaltului nu au ajuns pe aici. Cu atat mai grav, cu cat administratia locala a promis finalizarea lucrarilor de modernizare a strazii pe acum doi ani.

“Boc asfalteaza din 2012, doar ca inca nu a vazut nimeni nici o miscare in privinta asta. Strada Alexandru Donici exista in Cluj din 1950”, ne-au spus locatarii.

Intr-adevar aceasta artera trebuia asfaltata in perioada 2011-2013, fiind cuprinsa in programele derulate de Primarie, insa nu s-a intamplat nimic nici pana astazi.  Programul 120 de strazi, inceput in 2011, cuprindea si aceasta strada din Grigorescu, iar termenul de finalizare era anul 2013.

Strada se afla intr-o stare dezastruoasa chiar si astazi. Reprezentantii municipalitatii promit, din nou, ca strada va fi propusa "in bugetul de lucrari pentru anul viitor".

Nu este singurul caz in care arterele din oras se asfalteaza cu promisiuni. Au existat situatii similare in cazul strazii Marului din plin centrul orasului sau al  strazii Hameiului sau Tudor Vladimirescu, iar lista ar putea continua.

Comentarii

Sas Octavian

17.12.2015 19:28

Strada trebuia asfaltata de cativa ani, asa spuneau functionarii din Primarie unde m-am interesat.Chiar am intrat prin vara in direct la o emisiune tv pe Antena 1 cu NEREPREZENTATIVUL primar boc, care promitea ca pana in toamna se va interesa PERSONAL pentru rezolvarea problemei, respectiv pentru ASFALTAREA strazii ( nicidecum alte lucrari de tip paliativ ).Oamenii de genul acesta au impresia ca pot sa dispuna de noi ca si de niste slugoi la care le arunca vreo ciosvarta de la masa lor, pe banii nostri ( noi platim acolo impozite la fel ca si cei de pe strazile cel mai bine cotate din cartierul Grigorescu).Le-as propune sa se mute impreuna cu familiile pe strada Donici doar pe timp de toamna, cand vin ploile, sa-si pregateasca cizmulitele de guma cand se duc la serviciu sau la scoala, sa vada cum este sa lase dare ca melcii pe trama stradala a europeanului Oras-Comoara.Sper, totusi , ca lucrurile nu vor ramane asa cu strada Donici, fie si macar din perspectiva unei inapoieri rusinoase in Evul Mediu! 

Adauga comentariu