Stomatologia, introdusa in pachetul de baza al asigurarilor de sanatate

Clujenii asigurati vor beneficia, din acest an, de un pachet consultatii si servicii profilactice stomatologice, la 14 luni dupa sistarea finantarii medicinii dentare, de la nivel Guvernamental.

Potrivit Ministerului Sanatatii (MS) in pachetul de baza din acest an sunt incluse atat tratamentele protetice si ortodontice precum si alte tratamente, inclusiv serviciile de medicina dentara de urgenta. In opinia medicilor dentisti din Cluj, pachetul de baza e “consistent”.

“Noi am discutat negociat in mod oficial pachetul de servicii minimale si pachetul de baza in contractul-cadru. Pachetul de servicii, in conditiile de finantare existente, e destul de consistent. Acopera nevoi de ingrijire atat proflactice, cat si curative”, apreciaza presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Cluj, profesorul Radu Campian.

In ultimele 14 luni, clujenii au fost nevoiti sa-si plateasca toate vizitele la medicul dentist. Pentru copii, insa, situatia nu a fost una grava, pentru ca autoritatile locale si-au oferit suportul financiar in acest sens.

“In Cluj exista si cabinete scolare, finantate de municipalitate. Exista deschidere si sustinere finanaciara. Aici la Cluj a existat o emulatie si finantare din partea Primariei”, a spus Campian.

Normele metodologice ale contractului-cadru vor intra in vigoare dupa ce vor fi publicate in Monitorul Oficial. Clujenii vor beneficia de tratamentele gratuite stomatologice in cabinetele care au contract cu Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate Cluj.

Adauga comentariu