Stimata Monica Beres, director al prestigiosului liceu clujean Ghibu, sunteti raspunzatoare pentru evolutia proasta a Ghibstock de la eveniment cultural la festivalul minorilor alcoolisti! Ce aveti de gand sa faceti?

Nimeni nu ar fi crezut in 2010, cand Ghibstock se lansa in curtea unui reputat liceu din Cluj, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, ca festivalul unor liceeni va crea atata buna faima si atata speranta. Iata ce spuneau liceeni de atunci despre intentiile lor:

"Festivalul vine în întâmpinarea nevoi identificate în rândul tinerilor în legătură cu deconectarea acestora față de cultură și lipsa de implicare în comunitatea în care trăiesc. Mulți liceeni nu sunt implicați în viața culturală, evenimente culturale și nu sunt consumatori de cultură, dar în acelasi timp manifestă nevoi culturale tipice vârstei lor la care nu se răspunde prin suficiente evenimente specifice. Totodată adolescenții își doresc să se implice social, dar de multe ori nu cunosc instrumentele și modalitățile prin care să o facă sau nu pot identifica un cadru care să le ofere comfortul necesar pentru acest lucru".

Nimeni nu ar fi crezut ca, in 2018, Ghibstock se va transforma intr-un Untold penibil, in care scopul principal al tinerilor de la Ghibu (si al altor liceeni chemati ca invitati) sa fie cum sa te rupi mai tare cu alcool (si unii cu "legale"). Un licean de 15 ani de la Cosbuc ajuns la Ghibstock s-a porcit atat de rau cu alcool (inca nu au venit rezultatele de la laboratorul de toxicologie pentru a verifica daca s-a si drogat) ca a ajuns noaptea la UPU plin de zgarieturi, sustinand ca cineva l-a rapit si l-a bagat intr-o masina a unei vecine din fata casei. In fapt, cel putin la prima vedere, s-a imbatat ca o servitoare si a intrat prin efractie in masina, spun sursele noastre din politie. Daca s-a drogat, vom vedea.

Magazinele de tip alimentara din zona au fost efectiv calcate de liceeni inainte de inceperea spectacolului cu Suie Paparude, foarte multi avand beri in mana in timpul show-ului.

S-a rupt si s-a fumat pe rupte in incinta, ca la un festival de tip Untold. Or, Ghibstock ar fi trebuit sa fie altceva. 

De aceea, o intrebam si noi pe doamna Monica Beres ce pazeste?! Ca pe doamna Anda Culisir, mamica-profesoara ce sta acasa cu bebe, dar are timp sa se ocupe prost de un festival ce si-a pierdut sensul, nu mai vrem sa auzim, mai ales dupa raspunsul incredibil pe care l-a dat la Ziar de Cluj.

Ideea e asa: in 2010, Ghibstock insemna un targ de produse, un panou de catarat si o trupa care a cantat gratis. In 2018, 4 scene si 30 de artisti, iar liceul Ghibu s-a transformat in idee de muls cash de pe bilete si sponsori. 

Asta era ideea, doamna Beres?

Comentarii

ratiu

20.05.2018 23:01

O imitatie jalnica a Untold-ului cu reguli absurde pentru un asa zis festival al elevilor.Eu inteleg latura umanitara a acestei manifestari si ca banii s-ar dona dar de aici si pana a pune elevul care a mers la Ghibstock direct de la cursurile de dupamasa  sa-si arunce  sandwich-ul la gunoi doar pentru a cumpara din interior mancare facuta in conditii precare e ceva distanta.Iar mancarea avea pret de Untold.Iar cu umbrela  mica,plianta pe care  am pus-o in ghiozdan pentru ploaia ce se anunta, ploaie care a si venit dealtfel,ce a-ti avut stimati organizatori?Dupa ce criterii o umbrela din panza,pliata si boanta la ambele capete,lunga de 20 de cm. poate fi arma alba ca sa o opriti voi la poarta?Va ocupati voi de copii ce au racit acolo cu hainele ude pe ei?Nu cred.Pentru a dona voi folosi de acum inainte,ca si pana acum numai metoda clasica,banii direct beneficiarului.Intermediari de genul Ghibstock nu-si au rostul.Si oare cati altii se indestuleaza din banii incasati acolo pana a fi donati?

Ion A..

21.05.2018 00:42

stilul Untold pare a se plia de minune pe naravurile tinerilor clujeni (si a unor adulti cointeresati), asa ca ne putem astepta la din ce in ce mai rau; despre deranjul cumplit provocat in zona nu zici nimic?

Gigi Kent

21.05.2018 17:44

Scrieti si de minunatele zile ale Clujului unde la fel se învață tinerii de care vorbiți și vedeti acolo ce se fac cu banii încasați. Iar legat de băutura la gibstock, din câte am auzit, destui au fost dați afara fiindcă nu s-au supus regulilor. Si educația in primul rând trebuie sa plece de acasă, după aceea de la un eveniment care are menirea sa ajute o anumită clasa socială defavorizata. Și așa ca pentru câteva uscături nu cred ca trebuie sa tăiem pădurea. Nu, domnule alexa?

tcp

21.05.2018 22:27

Stimate @tcp (ce nickname de asistat minatl, sau asistată) sunteți un cretin, sau o cretină.

tcp

21.05.2018 22:42

@tcp de la IP 78.97.203.86 poți doar să te specializezi în supt. Vom redirecționa toate comenzile de gen către gurița ta. vor fi fiind și cei de la UPC interesați să știe ce găzduiesc. data viitoare popularizăm și adresa de mail, poate vor fi fiind și alții interesați.

George

22.05.2018 00:14

acum ai nume și prenume?! cand se guiță și se vomită dejecții de comentarii sub anonimat unde este legea? se dă de lege când se dă peste râtul bălos? ce-am mai rîs! abia așteptăm să vedem cu scoate capul din anonimat vreuna dintre aceste jigodii. să explice onoratei instanțe care era legătura dintre injuriile proferate la material și caracterul pesonal al IP-ului de proxy (că nu am dat și adresa personală a jigodiilor). încearcă să te dai deștept în altă parte "jeorjele".

Radu

21.05.2018 23:16

lăsați pupatul în cur și acceptați greșelile făcute la ultima ediție a acestui ghibstock. recunoașterea bolii duce la vindecare. perseverența, numai la demență.

Fan

21.05.2018 23:58

dacă ar durea prostia, comentacii pro-alcoolism s-ar tăvăli de durere. din păcate, prostia nu-i doare, de aceea și mamele lor au umblat mereu gravide.

AAA

22.05.2018 12:31

Sunteti cumva organ de ancheta si nu stim? Din anonimat comentati-ne la microfon, va rugam.

Nu zic nume

22.05.2018 22:09

Calmati-va dracului toti ca o fost cea mai tare chestii pe care am facut-o luna asta.Daca unele persoane nu se pot controlq nu inseamna ca festivalul e de vina.Macar ne-am simtit bn nu? 

Cristi

23.05.2018 10:38

dovezi la ce, măi, prostane! dăncilă agramat ce ești! comentează toți asistații mintal pe aici!  

Adauga comentariu