Știați că... Primăria Cluj-Napoca are sediul în sector 6, București, în timp ce Primăria Capitalei are sediul la Cluj?

Din memoriul tehnic general realizat pentru podul de pe strada Porțelanului, document oficial al municipalității clujene, aflăm un lucru cel puțin curios: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în calitate de ordonator principal de credite, are sediul pe Splaiul Independenței nr. 291-293, sector 6, București.

Memoriul tehnic – document real, oficial, nefiind vorba despre unul contrafăcut sau realizat în glumă – ne spune că investitorul pentru obiectivul de investiții „Servicii de proiectare la pod peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca” este Primăria Municipiului București – Direcția generală Infrastructură și Servicii Publice, cu sediul pe strada Moților nr. 3, Cluj-Napoca, județul Cluj.

Beneficiarul investiției pentru serviciile de proiectare pentru podul Porțelanului din Cluj-Napoca este, conform documentului oficial, tot Primăria Municipiului București, cu adresa pe strada Moților nr. 3, Cluj-Napoca.

Elaboratorul proiectului este VCE Vienna Consulting Engineers S.R.L., o firmă din București înființată în anul 2006, iar memoriului tehnic i-a fost atestată calitatea de către ing. Coman Costinel, verificator tehnic atestat, cu adresa tot în București.

Așadar, un document oficial, parafat de o mare firmă de proiectare și de către un verificator tehnic atestat, spune că Primăria Cluj-Napoca are sediul la București, că Primăria Capitalei are sediul la Cluj, că investitorul pentru podul Porțelanului din Cluj este Primăria București, care e și beneficiarul investiției, ordonator principal de credite fiind Primăria Cluj-Napoca, cu sediul la București.

Cu aceste detalii în minte, citiți și de ce lucrările la podul Porțelanului s-au blocat. Primăria municipiului București va mai avea de așteptat mult și bine până să beneficieze de investiția realizată la Cluj:

Sarea care a blocat lucrările: studiul geotehnic de la podul Porțelanului sare peste forajele necesare

Adauga comentariu