Știați că...? Bătătoarele de covoare comuniste sunt echipamente de joacă, ce respectă normele europene?

Primăria municipiului de cinci stele Cluj-Napoca a amenajat în cel mai mare cartier al orașului, Mănăștur, un loc de joacă cu echipamente moderne, care, conform panoului informativ de la fața locului, „respectă normele europene SR EN 1176, SR EN 11 77”.

Cum locul de joacă conține, printre puținele elemente care îl compun, și un bătător de covoare comunist, este posibil ca acest „echipament” să fi fost brevetat la nivelul UE de către oficialii Clujului și inclus în „normele europene SR EN 1176, SR EN 11 77” pentru dotarea locurilor de joacă. Prin urmare, în curând am putea vedea în toate țările Uniunii Europene astfel de echipamente ”vintage” tradiționale românești.

Locul de joacă „european” din imaginea de mai sus este situat pe strada Parâng nr. 28, într-un areal aglomerat, cu blocuri de 4 și de 10 etaje, unde, teoretic, sunt sute de copii.

Echipamentele de joacă, ce respectă normele europene, constau din: una bucată bătător comunist de covoare, o groapă cu nisip, un balansoar, un tomberon verde, două băncuțe comuniste, trei stâlpișori pentru blocarea accesului șoferilor care ar vrea să își parcheze în joacă mașinile aici, un panou informativ care interzice accesul cu câini și unul care prezintă regulamentul și „omologarea” la nivel european.

Practic, zecile sau sutele de copii din perimetrul acestui loc de joacă ar trebui să împartă unicul balansoar și groapa de nisip cu adulții care își bat covoarele pe bătător sau care fac tracțiuni pentru dorsali.

Un loc european, de 5 stele, în cel mai mare cartier al celui mai fain oraș din țară!

Adauga comentariu