Stewardesa care a intrat în contact cu colegi suspecți de infectare cu coronavirus este asimptomatică. Sunt șanse minime ca femeia să fie bolnavă

Femeia care a aterizat pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca și ulterior a fost transportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este asimptomatica. Ca măsură de siguranță, femeia va rămâne în spital pentru o perioadă de 14 zile. Stewardesa a anunțat ea anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 (coronavirus).

“A fost alertat aeroportul si conform procedurii aeronava a fost garata. medicul epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor. In urma anchetei s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei. In urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV. Pentru pasagerii din aeronava (in numar de 57 ) s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca in cazul aparitiei unor simptome sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj -Napoca”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Comentarii

Marius

28.01.2020 19:54

Buna  ziua, intrebarea este : cum este posibil ca autoritatile din aeroport sa nu informeze pasagerii despre adevaratul motiv al intarzierii ? Eu am zburat de la Cluj la Varsovia si nu am fost informat ! Era normal sa-mi asum urcarea in avion sau sa renunt la zbor ! Nu sa fiu dezinformat spunandu-mi-se ca " zborul are intarziere pe motiv operational " si practic sa mi se ia dreptul de a decide pentru mine !!!  

Adauga comentariu