STENOGRAME INCENDIARE despre distrugerea lui "U" / Penalul Walter lui Boc: "Mai stiti ce mi-ati spus in foisor..." / Emil Boc catre Walter despre ancheta DIICOT in desfasurare: "Din ce am aflat și am date, am înțeles că e doar o chestie de rutină"

Emil Boc a stiut dintotdeauna ca Florian Walter e un penal. Nu ca e un om de afaceri dubios si controversat. Ci penal. Cat de dubios si controversat e , putea Boc sa afle si numai daca se apuca de "gugalit" putin. Asa ar fi aflat ca Walter a fost arestat pentru trafic de oameni si transport ilegal de migranti, ca a avut o firma de securitate cu Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, ca si-a schimbat numele din Busca in Walter numai ca sa scape de cazier si sa poata participa la o licitatie facuta de armata americana (pe care a si castigat-o).

Boc STIA ca Walter e un penal

De ce spunem asta? Fiindca, in 2011, patronul echipei U Cluj a fost cercetat de DNA intr-o afacere cusuta cu ata alba, in care a vandut de mai multe ori 1,3 milioane de pixuri, cerand apoi returnarea TVA-ului. Potrivit procurorilor, Walter a cerut returnarea TVA dar a renuntat la pretentii in momentul in care inspectorii ANAF au anuntat ca vor verifica aceasta afacere. Pe fir au intrat, insa, procurorii DNA care au aflat ca marfa a fost cumparata in 2009, iar rand pe rand pixurile au trecut pe la mai multe firme, printre care si clubul de fotbal Universitatea Cluj, totul intr-o singura zi. Inspectorii ANAF sustin ca pixurile au "existat" numai pe hartie, fiind astfel foarte usor de mutat in 24 ore prin patru firme. Pixurile au plecat din Bucuresti, au trecut prin Otopeni, au fost mutate pe firma pe care functioneaza clubul Universitatea Cluj, iar apoi au ajuns la o firma din comuna Bals, judetul Olt, societate aflata in insolventa.

Fiind un om extrem de bine informat, era doar premier la acea vreme, si avand contacte indirecte cu Walter prin mana sa dreapta, Dan Lazar, astazi prorector UBB, Boc stia ca patronul U Cluj e un penal.

Este cu atat mai socant sa stim asta cu cat ditamai fostul premier (iesise din functia inalta abia de 9 luni) si pe atunci proaspat primar (era ales din nou primar al Clujului de 5 luni) vorbea fara nicio problema, in 14 noiembrie 2012, cu penalul Florian Walter despre perchezitiile DIICOT facute asupra lui, clubului U si clubului Petrolul. 

V-am spus ca intimitatea complice dintre cei doi este o premiera, cel putin pentru noi, cei din presa. Daca in ziua in care un penal este calcat de DIICOT, tu, ca primar, vorbesti de 3 ORI cu el, inseamna ca te leaga mai mult decat o relatie de complezenta.

Cat de apropiati au fost Emil Boc si penalul Walter vedem MAI ALES din stenograma de mai jos. Boc numeste actiunea DIICOT "o porcarie". In mod suspect, Boc spune insa ca s-a interesat, nu stim unde, si avea informatii ca e doar un control de rutina.

Ce surse are Boc in DIICOT Cluj, stam si ne intrebam ca prostii?!

Ora 16:53 pe 14 noiembrie 2012, adica in ziua perchezitiilor DIICOT, Florian Walter îl sună pentru a doua oara pe Emil Boc

Florian Walter: A început scandalul, domnul Boc!

Emil Boc: Am văzut porcăria asta,  că eram cu ambasadorul Braziliei și al Irlandei și eram în întâlnire, și când am ieșit am văzut că au început să dea! Dar, din ce am aflat și am date, am înțeles că e doar o chestie de rutină, nu-i nimic care să aibă…

Florian Walter: Păi da, nu este nimic! Corect, așa este, aveți dreptate! Că nu este nimic! E ce am prevăzut noi, că nu este nimic! Problema este de ce urmează, adică de ce s-a făcut problema asta! Că nu este nimic!

Emil Boc: Ei au făcut probabil chestia aia generală, generată de noul avânt care a avut loc în ultima vreme!

Florian Walter: Domnule Boc, este  chestie de super-imagine! Este o chestie premeditata!

Emil Boc: Nu, n-aș crede că e….

Florian Walter: Domnule Boc, aveți cuvântul meu că e premeditata și se folosesc de instituțiile statului…

Emil Boc: Nu aș crede…

Florian Walter: Asta e problema mare. Bine! O să vedeți…

Emil Boc: O să vedem, dar nu, nu aș crede să fie…

Florian Walter: O să vedeți că este premeditata și aflați-o dvs, că e o chestier super-urâtă, este super-urâtă treaba asta! Deci, azi-dimineață, pe mine, după șocul ăsta pe care l-am auzit, m-au sunat nemții! Prin VASILE MIRIUȚĂ!!

Emil Boc: Ce vrea?

Florian Walter: Păi, ce să vrea?! Dom’le, mai stă în picioare și așa mai departe... Credeți-mă, este o chestie pur româneasscă, între noi și ei! Și o să vedeți, că așa-i ca mine! O să aflăm adevărul! Noi doi!

Emil Boc: Incredibil… au sunat ei inapoi acuma?

Florian Walter: Da, da! Vă arăt mesajul dimineață! Și să îmi ceară mie invitații, să îi mai chem o data la negocieri…Dar de ce mă sună omul ăla, după ce se întâmplase ce s-a întâmplat și că astăzi s-a întâmplat această acțiune de forță?!

Emil Boc: Îhîmm, înțeleg…

 

Nota redactiei: Prins de momite si stresat, Walter ameninta subtil cu un scandal cu violenta de tip Hadareni. Daca nu va amintiti, incidentele de la Hădăreni sunt cunoscute în istoria recentă a României ca o revoltă spontană a etnicilor români și maghiari împotriva comunității rome din satul Hădăreni, comuna Chețani, județul Mureș, în toamna anului 1993, pornită de la uciderea unui român la cârciumă de către câțiva romi din localitate. În urma ciocnirilor etnice, trei romi au fost uciși. 

Va spunem din context ca Walter avea la bord deja o cantitate destul de mare de alcool. O dadea iar pe aia cu "sunt un bun roman". Si, in ciuda faptului ca e un penal cu trecut dubios, Boc ii spune lui Walter ca nu a avut niciodata vreo retinere in privinta lui.

 

Florian Walter: Este o... să nu facem Hădăreniul ăla sau ce dracu se întâmplă! Pentru că eu nu pot să stau să înghit toate lucrurile astea.

Emil Boc: Înțeleg, înțeleg... Deci să fie...aha...

Florian Walter: Sunt un român adevărat, mi-am plătit întotdeauna impozitele.

Emil Boc: Știu asta, știu! Nu am avut niciodată cea mai mică reținere în privința asta. Ați fost așa de o corectitudine totală, față de noi...

Florian Walter: Deci am zis că... pur și simplu nu mai suport! Am vrut să fac toate lucrurile astea bune și, sincer, dar nu mai suport!!!

Emil Boc: Incredibil! Deci eu nu am știut despre asta..

Florian Walter: Ei au legătura și cu autoritățile statului și mă pun în postura asta și o să fac o chestie urâtă, mai ales că nu sunt singur pe lumea asta! Dar, în țara asta, ce dracu, să plec din țara asta?! Pentru ce?!

Emil Boc: Tocmai de-asta, nu aveți probleme cu din-astea, ce Dumnezeu se întâmplă de nu, nu...

Florian Walter: Pentru ce? Și o să vedeți că, presa a și spus că, dom’le, trebuia să se semneze cu domnul Bultoc! Nu cred că o să mai semneze băiatul ăsta mâine, niciodată!Nu credeți că e premeditată, ce Doamne, iartă-mă? Când au aflat cei care au aflat că suntem în pragul de a semna cu niște oameni adevărați! Oamenii ăștia încercând să o continue, să zic, lupta asta, sunt oprit! Și o să vedeți! Dați-i telefon lui ăsta dacă o să mai vrea să vină mâine, uitați-vă la mine, că vorbim așa, românește! Nu o să mai vrea să semneze! Eu aș mai veni într-un scandal ca ăsta?!

Emil Boc: Hai că am văzut și comunicatul ăsta, se spune foarte clar că e prezumția de nevinovăție, că nu intră în .... că nu e clarificată treaba asta... nu există nicio...

Florian Walter: A apărut pe Realitatea!! Normal, păi neavând niciun ban luat de la stat, având 98%, dar hai să nu mai comentez lucrurile astea, haideți să ne gândim de ce se întâmplă această acțiune. Ăsta-i punctul nevralgic, de ce se întâmplă această acțiune?

Walter si Boc au discutat in foisorul penalului despre soarta U

Nota redactiei: E clar ca si Boc e nesimtit si pervers si ca isi bate joc de Walter, dupa ce l-a folosit ca pe un prezervativ. Ii spune clisee, il linisteste cu vorbe goale. Dar acum vine o parte esentiala pentru ancheta. Din care aflam ca penalul Walter s-a intalnit cu fostul premier Emil Boc la el acasa la vila, in foisor. Unde au discutat despre soarta U. Nu stim precis cand a avut loc intalnirea sau daca Boc mai era premier. Dar este foarte grav ca DIICOT Cluj nu l-a audiat pe Emil Boc avand in vedere aceste circumstante.

Boc se intalnea cu Walter in foisor cum se intalnea Laura Codruta Kovesi cu penalul Sebastian Ghita sa cante in vie "La Chilia-n port".

CINE DIN DIICOT CLUJ IL PROTEJEAZA PE BOC? Aceasta este intrebarea.

Florian Walter: Au ridicat toate documentele, nu știu ce procese verbale s-au făcut, că nu știu... vă dați seama că am acuma zeci de mii de telefoane, care mă sună, toată presa, infractorul WALTER și așa mai departe, 11 milioane delapidare, așa! Eu, cu 17 milioane băgați la Cluj, ce să zic altceva?! Și eu ce să fac, ce să zic, ce pot să fac în momentul ăsta?!

Emil Boc: Incredibil... da, incredibil...

Florian Walter: Iertați-mă, dar trebuie să aveți o poziție tranșantă în chestia asta! Nu știu! Dacă vreți să salvați ceva din... nu știu! Credeți-mă, știți ce mi-ați zis, la mine în foișor, că dacă nu o ia X...

Emil Boc: Nu au schimbat legea! Nu au schimbat legea boii ăstia, că de aia sunt supărat pe nenorociții ăștia, Ponta și ăștia s-au opus 100% la treaba asta

Expertul Boc despre oamenii de afaceri clujeni: "Nu le au cu fotbalul"

Nota redactiei: Walter il ameninta finut, dar ferm, pe Boc si ii spune ca nu o sa taca. Ca nu e singur in mizeria asta. Mai mult, confirma ca un angajat din interiorul clubului a facut sesizarea la DIICOT Cluj (se pare ca e Cosmin Irimies, cadru UBB, apropiat al lui Boc). Aflam insa si alte detalii. Ca Walter a avut control de la Finantele Cluj, dar ca nu l-a sunat pe Boc, desi putea.

Exista o intelegere intre ei de genul: "Ba, Walter, daca ai controale ma suni si te scap?". Nu stim, dar stim ca dosarul falimentului U Cluj a beneficiat in instanta de tratament special, ca insusi Boc a dat telefoane in stanga si in dreapta pentru a temporiza unele lucruri.

Walter face apel la amintirile lui Boc despre un episod intim cu sotia si faptul ca Boc ii promisese lucruri.

Am mai spus-o si in alte articole. In ultimii 14 ani de cand e primar, Boc si-a batut joc de destinele U, cautand mereu solutii moi, temporare, nu i-a pasat niciodata cu adevarat de U. Mai mult, a omorat financiar doi oameni de afaceri ce venisera cu bune intentii si cu cash la U: Vasile Onaca si Florian Walter. I-a aburit, i-a facut sa scoate tone de bani, le-a promis lucruri, si apoi s-a lepadat de ei.

Asta e Boc: un aburitor. Relevanta e si abureala din final, uitati cum il "face" pe Walter, cum se scapa de omul ala disperat, care fusese inselat in negocieri, cum ii inchide subit telefonul.

 

Florian Walter: Domnul Boc, gândiți-vă de ce în momentul de față nu o ia niciun clujean? Iertați-mă că vă pun această întrebare.

Emil Boc: Nu le am cu... nu le au cu lucrul ăsta, cu fotbalul...

Florian Walter: Le au, dar nu le au că nu vor! Dar, în sfârșit, nu contează asta, dar, credeți-mă, aici este o opțiune! Am avut control de la ROMPREST acum 2 săptămâni, nici nu v-am sunat cu treaba asta! De la Finanțe Cluj au venit! Acum a venit DIICOT-ul! Am avut Garda Financiară! Am avut toate posibilitățile posibile ale instituțiilor statului împotriva mea și a companiilor mele, care plătesc impozit de 15 ani în această seară!!

Emil Boc: Da, știu, știu, știu asta, mi-ați spus,

Florian Walter: Dar nu se poate să mi se întâmple așa ceva! Când eu am vrut să fac un bine! Și ăștia au anunțat acuma pe știri că un fost angajat al clubului a făcut sesizarea la DIICOT.

Emil Boc: Asta e o tâmpenie, cine să ...

Florian Walter: Aflați lucrurile astea, pentru că eu vă spun, o să iasă, pentru că eu nu stau cu mâinile în sân în momentul de față...

Emil Boc: Îhîm...

Florian Walter: Nu o să stau.

Emil Boc: Incredibil.

Florian Walter: Nu o să stau, e pur și simplu onoarea mea în joc.

Emil Boc: Bineînțeles...

Florian Walter: Dar există posibilitatea.... dacă ei vor să mă aresteze în momentul de față!

Emil Boc: Ei da?! Hai, lasă...

Florian Walter: O să vedeți că asta vor! O să fiu chemat acolo, la Cluj, acolo și așa mai departe... eu am vrut să fac un bine pentru noi toți! Nu ne-a ieșit! Eram cu dvs, să vă dea Dumnezeu sănătate, chiar îmi aduc aminte cuvintele din sediu, de aicea, știți, când ne-am văzut: rămâi, dom’le, cu mine!!

Emil Boc: Da, v-am promis, v-am spus să mergem, să continuăm să …

Florian Walter: Îi promisesem soției, îi promisesem soției!!!!

Emil Boc: Da, știu, mi-ați spus!

Florian Walter: Era o chestie care o… am promis-o femeii ăleia. Băi, femeie, plec, stau cu tine! Lângă fundul tău, mai pe românește!

Emil Boc: Da, știu, am înțeles și asta, că era  o chestiune de familie….

Florian Walter: Și nu am făcut-o premeditat. Nimica, am anunțat-o din ianuarie! Oameni buni, haideți să găsim o soluție! Și, uite! Au trecut 11 luni! Și în 11 luni astea, nu s-a întâmplat nimica, pentru că sunt niște jocuri urâte acolo ! Trebuie să faceți ceva!!!!

Emil Boc: Îhîm… ok!

Florian Walter: Găsiți o soluție, vă rog eu frumos!!!

Emil Boc: Să vedem ce mai iese…

Florian Walter: Bine, bine, domnul Boc, sănătate.

Emil Boc: În regulă, sănătate, tot respectul!!!

Florian Walter: Sănătate!! 

 

Remember

 

Florian Walter a venit ca investitor la Universitatea Cluj în vara lui 2009. Echipa „studenţească" tocmai scăpase de la o retrogradare în liga a treia, iar venirea fostului acţionar de la Dinamo Bucureşti a fost privită ca o adevărată salvare a echipei, atât de către autorităţi, cât mai ales de suporteri. Omul de afaceri a plătit datoriile clubului, a adus numeroşi jucători la echipă, iar „U" a reuşit să promoveze în Liga I după numai un sezon. Florian Walter a profitat de relaţiile de prietenie pe care le avea cu cei de la Dinamo Bucureşti, dar mai ales de restanţele financiare pe care le mai avea de încasat de la oficialii din „Ştefan cel Mare" şi a creat din „U" Cluj o formaţie compusă din foarte mulţi ex-dinamovişti, în frunte cu Adrian Cristea, Gabriel Boştină sau Claudiu Niculescu.

Odată cu arestarea ex-primarului din Cluj, Sorin Apostu, au apărut numeroase zvonuri conform cărora Walter ar părăsi Clujul pentru Petrolul Ploieşti. Omul de afaceri a decis într-adevăr să plece la Ploieşti. Acesta a luat cu el şi cei mai buni jucători ai clujenilor, chiar dacă nu toţi au venit la „U" în mandatul său, fără să lase nici un euro pentru ei în conturile Universităţii, după care a scos clubul „studenţesc" la vânzare. "Walter a plecat pentru că nu a primit contractele de salubritate şi deszăpezire pe care le spera", spun surse din Primăria Cluj-Napoca. Pentru că nu putea să fie acţionar majoritar la două cluburi de Liga I, Walter a cedat pachetul majoritar de acţiuni de la „U" Cluj lui Ioan Mărginean, mâna sa dreaptă din ultimii ani.

De la plecarea oficială a lui Walter la Ploieşti, a urmat instalarea Anamariei Prodan în funcţia de manager general. După ce fosta impresară a reuşit să încropească o echipă, atât cu jucători străini, cât şi cu români, a părăsit Clujul din cauza certurilor cu autorităţile locale şi, în special, cu suporterii. 

 

Nota: Fiti pe receptie. Urmeaza a 3-a convorbire dintre Walter si Boc din ziua perchezitiilor DIICOT. Numai pe Ziar de Cluj.

Adauga comentariu