Steluta Racolta instruieste stewardese in 8 orase, pe bani europeni

Romancele care viseaza la o cariera de insotitor de bord pot sa urmeze gratuit cursuri de specialitate in cadrul proiectului “Insoteste-ne la bordul carierei!”, initiat de clujeanca Steluta Racolta. 
 
Proiectul cu finantare europeana nerambursabila POSDRU a fost demarat in 2 mai.  Persoanele din grupul tinta care vor beneficia de activitatile proiectului vor fi femei selectate din toata tara. Sesiunile de prescreening se vor derula in 8 orase importante din Romania: Cluj-Napoca, Bucuresti, Suceava, Timisoara, Craiova, Brasov, Galati si Pitesti. Prin acest proiect S.C. RSC Consulting S.R.L. va furniza, incepand cu luna iulie 2014, cursuri gratuite de calificare sau specializare in ocupatia de insotitor de bord. Cursurile vor fi acreditate in concordanta cu legislatia formarii profesionale a adultilor, respectiv de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, cat si a ocupatiilor din domeniul aviatiei, de catre Autoritatea Aeronautica Civila din Romania. Absolventele vor primi certificate necesare sa acceada la joburi vacante de insotitori de bord la companii de aviatie din orice stat membru al U.E. Mai mult, prin resursele alocate proiectului se vor acoperi si cheltuielile de cazare si masa ale cursantilor. 

Proiectul sustine "consolidarea principiului egalitatii de sanse atat la nivelul societatii civile, cat si cu scopul de a creste sansele de ocupare ale femeilor, dar si accesul egal la construirea unei cariere profesionale". Va avea un site propriu unde se vor afisa toate informatiile legate de implementare, procedura de inscriere la cursuri, dar si referitoare la modalitatile de  conectare la o retea profesionala care va fi realizata in proiect. Perioada de implementare este de 18 luni, pana in octombrie 2015. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 5.661.547 lei, din care 5.378.469 lei este asistenta nerambursabila, iar 283.077,85 este contributia firmei. 

Pentru ambitia ei de a demonstra ca poate reusi sa realizeze un proiect real de business pe bani europeni, ii spunem Jos Palaria! Stelutei Racolta. 

Comentarii

adriana

22.05.2014 16:37

cand se vor derula preselectiile in bucuresti? intelec ca in cluj vor fi saptamana viitoare, dar in bucuresti?multumesc 

Ramona

01.10.2014 18:43

Buna ziua ! In Galați când se fac preselecțiile?

Adauga comentariu