Steluţa Cătăniciu se declară hărţuită de ANI: "Este inadmisibil ce se întâmplă. Este al doilea mandat de deputat în care eu sunt hărţuită la acest mod"

Steluţa Cătăniciu, deputatul clujean al ALDE, se simte hărţuită de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a trimis o nouă scrisoare Camerei Deputaţilor, prin care, de această dată cere vacantarea locurilor de deputaţi ocupate de Steluţa Cătăniciu (ALDE Cluj) şi un deputat PSD. Cei doi au pierdut procesele cu ANI la ICCJ şi au decizii definitive de incompatibilitate.

Parlamentara ALDE nu are voie să ocupe o funcţie sau o demnitate publică, aleasă sau numită, pe o perioadă de trei ani începând cu 24 noiembrie 2015, atunci când Curtea Supremă a decis că Steluţa Cătăniciu s-a aflat în conflict de interese în perioada ocupării funcţiei în Consiliul Local Cluj-Napoca, mandatul 2008-2012, pentru că a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în litigiu cu municipalitatea.

"Nu e nimic nou sub soare. ANI cere încetarea mandatului meu încă de când am intrat în exercitarea primului mandat, în 2013. Parlamentul s-a pronunţat o dată pe acest lucru, în sensul a ceea ce Curtea Constituţională a României a consimţit, şi anume: cauzele de încetare a mandatului sunt expres şi limitativ prevăzute în Constituţia României şi în Statutul Parlamentului, în sensul că a respins sesizarea.

Au făcut cei de la ANI contestaţie la depunerea candidaturii mele pentru cel de-al doilea mandat, s-a respins de către BEJ, iar cei de la ANI nu au contestat la instanţă în termenul de 48 de ore pe care îl prevedea legea. Au făcut contestare la validarea mandatului, dar s-a respins de Parlament."

Steluţa Cătăniciu e convinsă că deja e vorba de hărţuire, s-au depăşit limitele legale.

"Din păcate nu este vorba despre lege, este vorba de o hărţuire din partea ANI, în ceea ce mă priveşte", spune deputatul ALDE.

Aceasta acuză conducerea ANI, atât cea veche, cât şi cea nouă, de metehne similare.

"Instituţia este condusă de o persoană. A fost condusă într-o anumită perioada de un om, de către Horia Georgescu, care s-a dovedit a fi unul din cei mai mari corupţi ai României, fiind acuzat de DNA de fapte de corupţie cu prejudiciu de zeci de milioane de euro, ulterior este altă persoană în fruntea acestei instituţii, care se pare că are aceleaşi metehne. În sensul că nu respectă legea. Dacă ar fi respectat legea, ANI nu ar mai fi făcut aceeaşi sesizare, în ceea ce mă priveşte. Am stat mult să mă gândesc dacă să formulez şi eu o plângere penală în ceea ce-i priveşte pe cei de la ANI, dar o să fac o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru că este inadmisibil ce se întâmplă. Este al doilea mandat de deputat în care eu sunt hărţuită la acest mod."

Steluţa Cătăniciu e convinsă că îşi va duce mandatul la bun sfârşit.

Comentarii

Ionel

07.03.2017 17:59

Doamnă , ar fi mai indicat să taci , NU ai făcut nimic pentru clujeni , numai ai trădat ! Mai bine apucă-te de ceva să lucrezi , nu să arzi banii noștri ! 

Adauga comentariu